National park 2

De wandelschoenen gingen aan en mutsen op. Jut en Jul klommen weer naar de hoogste pieken.

Blog 5 van ChantiLukiOllie

Vrijheid en keuzestress

Het reizen met een camper heeft voor ons één groot voordeel, de vrijheid om naar links of rechts af te slaan, wanneer we maar willen. Soms voelt een plek niet goed en krijgen we een nieuwe tip of ontmoeten we leuke mensen op een plek. Onze plannen wijzigen met de dag; soms zelfs per uur. Voor ons heeft deze vrijheid één luxe probleem, we hebben soms last van  keuzestress.

Verliefd op Valencia

Eén van onze plannen die al een tijdje vast stond, was een bezoekje aan de stad Valencia, want zeven vrienden kwamen ons opzoeken. We besloten ons huisje op wielen toch te verlaten voor een kamertje in een Airbnb. Voor Ollie de eerste Airbnb in zijn kattenleven. De gastheer was super verwelkomend, Ollie was een blije kat en we konden weer onbeperkt douchen, maar toch….. We kregen camper-heimwee. Niks weegtop tegen onze eigen spullen, ons eigen bed in onze eigen bubbel. We ‘overleefden’ twee nachten in luxe, maar besloten onze laatste paar nachtjes op een armoedige parkeerplaats bij het treinstation te staan. Wat waren we gelukkig!

We werden verliefd op Valencia. We gingen tapas eten in de studentenbuurt, naar het Valencia voetbalstadion voor een derby, fietsten als echte Nederlanders door het stadspark naar het strand en lunchten in de grote markthal. Waar het trouwens voor onze vrienden voelde als vakantie, was het voor ons echt even thuiskomen. Een langverwachte droom kwam ook nog uit: mijn eerste tatoeage van een zonnetje op mijn bovenarm. Wij hebben de stad leren kennen als divers en heel toegankelijk. Alle verschillende wijken vertellen hun eigen verhaal! Beiden zouden we het wel zien zitten om een paar maanden of een jaar in Valencia te wonen, dus als jullie ideeën hebben over hoe we dit kunnen realiseren. Laat maar weten!

Keuzestress

Na Valencia hadden we weer alle vrijheid om te gaan en staan waar we wilden. Alles was mogelijk, maar wij gingen mopperen over de stinkende camembert in de koelkast, bleven veel te lang in bed liggen en vonden de zon ook te warm. Een duidelijk gevalletje van keuzestress! We maakten de beslissing om te rijden naar een plek die we al kenden, Villajoyosa, en parkeerden daar aan het strand. We namen de tijd om te niksen, voetbal te kijken, klussen en te koken. Een leerles voor ons, maar soms moet je zo’n dagje niksen, voordat je weer met vol enthousiasme verder kan gaan!

 

De kassen in Almeria

Vol enthousiasme reden we de Spaanse binnenlanden in! We parkeerden in Dieserto de Tabernas, een woestijnachtig gebied waar nog overal restanten van wildwest-filmsets te vinden zijn. Om hier te komen, kom je overigens langs de 26.000 hectare aan fruit- en groentekassen bij Almeria. Volgens bronnen wordt hier bijna de helft van de Europese groente en het fruit gekweekt. Wat ons opviel, waren de enorme sloppenwijken naast de kassen. Na wat inlezen online, kwamen we erachter dat in dit gebied sombere verhalen van mensenhandel en armoede schuil gaan. Een tegenstrijdigheid met alle mooie natuur rondom dit gebied heen. Dit deed ons maar weer beseffen hoeveel vrijheid wij hebben om met ons busje rond te trekken.

 

Sneeuw in Zuid-Spanje

Van de woestijn, reden we richting de sneeuw. Nu denkt u: wat? Sneeuw in zuid-Spanje? Tegen onze verwachting in, ligt de hoogste berg van het Spaanse vasteland in het zuidelijke Sierra Nevada. De wandelschoenen gingen aan en mutsen gingen op en Jut en Jul klommen weer naar de hoogste pieken. Naast de Sierra Nevada ligt Granada en na een bezoek aan deze stad, reden we naar de Torcal de Antequera. Voor ons was dit één van de meest fascinerende parken in ons gehele Spanje-bezoek. We wandelden door de indrukwekkende kalksteenformaties bij zonsondergang en hadden het geluk om hele kuddes steenbokken te spotten. 

Chanti's recept: Bananenschil bacon

 

Kerst in zicht!

Feliz Navidad! De versiering is ook hier in Spanje al overal te vinden. Al zullen wij met de kerstdagen niet in Spanje te vinden zijn. We werden door andere camperaars gewezen op een paar maandjes werken in een chalet in Oostenrijk. En laat dat nou net de vrijheid zijn van een huisje op wielen! Wij tuffen rond deze tijd dus hoogstwaarschijnlijk naar het land van schnitzel & kaischersmarren!

 

Tips of vragen? 

Wat voor tips en avonturen zouden jullie in onze volgende blogs terug willen lezen? Hebben jullie nog tips voor het vervolg van onze reis in Oostenrijk? Of misschien heb je nog vragen aan de hand van dit blog? Je kan ons avontuur volgen via Instagram - @chantilukiollie - of ons mailen via - chantilukiollie@gmail.com.