Fat Freddy turbo sfeer 010

De meest gestelde vragen voor je op een rij

Snel antwoord op je vragen

Tenttrailerverzekering

De term vouwwagen is van origine de benaming voor een tent die opgebouwd wordt vanuit een aanhangwagen. Tegenwoordig noemen fabrikanten de vouwwagen een tenttrailer. Met beide wordt echter hetzelfde bedoelt.

Een hardtop tenttrailer heeft een kunststof bak die bij het openklappen omgeklapt wordt. Een softtop tenttrailer heeft een zeil over de tent en trailer die aangespannen wordt en bij het opzetten losgehaald wordt en wordt opgeborgen. Een hardtop heeft een meer schadepreventieve werking tijdens een hagelbui of storm.

Nee, vanwege het lage gewicht heeft een tenttrailer niet altijd een eigen kenteken. De tenttrailer wordt in dat geval verzekerd op basis van het chassisnummer.

Ja, vanwege het lage gewicht van een tenttrailer mag je met jouw rijbewijs B rijden met een tenttrailer achter je auto.

Je kunt een offerte opvragen via de premieberekening pagina van Tenttrailer of neem contact op met een van onze adviseurs. 

Ja het is mogelijk om zelf een premie te berekenen via onze website. Ga hiervoor naar de pagina Camper, Caravan of Tenttrailer en ga vervolgens naar premie berekenen.

Je kan jouw tenttrailerverzekering eenvoudig en snel op onze website aanvragen. Heb je een tenttrailer gekocht bij één van de aangesloten tenttrailerbedrijven? Dan kan je ook in de showroom onze tenttrailerverzekering online eenvoudig afsluiten. Maak hiervoor gebruik van de Aveco zuil. Heb je liever persoonlijk contact, neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag. 

Na het versturen van de verzekeringsaanvraag beoordeelt het systeem direct of deze automatisch geaccepteerd is. Als de aanvraag niet automatisch geaccepteerd kan worden zal een van onze adviseurs contact zoeken.

Een wijziging kan doorgegeven worden aan een van onze adviseurs, via de info@avecoverzekeringen.nl mail of via de MijnAveco omgeving.

Op het moment dat je de pechhulpmodule meeverzekerd hebt is de tenttrailer ook voor pech, zoals een lekke band of uitvallende verlichting, meeverzekerd.

Je mag de caravan uitlenen aan familie en/of vrienden zonder dat hier extra verzekeringskosten aan gebonden zijn. 
 
Ga je de caravan verhuren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. 

Met verhuur wordt bedoeld, het actief aanbieden van jouw tenttrailer aan derden tegen een vergoeding. Verhuren is niet standaard gedekt op de polis. Het is mogelijk dit mee te verzekeren, hiervoor wordt veelal een premietoeslag gerekend en gelden aanvullende voorwaarden.
 
Overweeg je jouw tenttrailer te verhuren? Neem dan contact met ons op.

Reizen en wonen is niet standaard gedekt op de polis. Het is mogelijk dit mee te verzekeren, hiervoor wordt veelal een premietoeslag gerekend en gelden aanvullende voorwaarden.

Overweeg je te gaan reizen en wonen in de caravan? Neem dan contact met ons op.

Ja, alle accessoires die je wil meeverzekeren bij de tenttrailerverzekering moet je opgeven. De bedragen hiervan worden dan meeverzekerd en vermeldt op het polisblad.

Ja, ondanks dat een buitenkeuken geen vast gemonteerde accessoire is van jouw tenttrailer wordt dit wel beschouwd als een accessoire.

Kampeer gerelateerde artikelen zoals beddengoed, potten, pannen, bestek, tafels en stoelen vallen onder de inventaris van jouw tenttrailer en zijn gratis meeverzekerd tot €5.000,-

De verzekering geldt in heel Europa en in de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Aveco verzorgt graag de overstap van jouw huidige maatschappij. Je ontvangt een machtiging tot opzegging van de huidige verzekering van ons. Wanneer je deze invult en retour stuurt verzorgt Aveco de overstap. Wel zo gemakkelijk!

Je kan de volledige polisvoorwaarden hier vinden op onze website. Wens je de polisvoorwaarden op papier te ontvangen, neem dan contact op met jouw persoonlijke adviseur.

Beveiliging

Jouw tenttrailer moet zijn voorzien van een SCM goedgekeurd disselslot en/of wielklem als je deze onbeheerd achterlaat.

Taxatie

Wanneer jouw tenttrailer niet in aanmerking komt voor de nieuwwaarderegeling dan zal jouw tenttrailer door een deskundige expert getaxeerd worden. Jouw tenttrailer wordt volledig geïnspecteerd en de bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreid rapport. Door middel van de taxatie wordt de dagwaarde van jouw tenttrailer bepaald, de vastgestelde dagwaarde wordt voor de door jou gekozen termijn gegarandeerd bij totaal verlies. Een expert van Aveco expertise & taxatie zal contact met je opnemen om een taxatieafspraak te maken.  

Ben je eerste eigenaar van een nieuwe tenttrailer dan biedt Aveco Verzekeringen zeer uitgebreide nieuwwaarderegeling aan. Taxatie van de tenttrailer is dan niet mogelijk.  Je kunt er voor kiezen om jouw tenttrailer te laten taxeren wanneer je de tenttrailer niet tegen de nieuwwaarde wilt verzekeren en al enkele jaren in bezit hebt.

Door de goede samenwerking met Aveco expertise & taxatie kan Aveco Verzekeringen de taxatie zeer voordelig aanbieden. Je betaalt eenmalig slechts € 125,-. Een hertaxatie kost € 168,25. De overige kosten komen voor rekening van Aveco Verzekeringen. De volledige taxatiekosten bedragen normaal gesproken € 193,50.

Het kan voorkomen dat de taxatiewaarde afwijkt van het aankoopbedrag dat je voor de tenttrailer hebt betaald. De expert zal tijdens de taxatie alle geconstateerde zaken met je bespreken. Bij onverhoopte onenigheid zullen wij samen met de expert en jou zelf zoeken naar de optimale oplossing.

Schade en eigen risico

Neem bij schade altijd contact op met de Aveco Alarmcentrale op 0523 - 20 80 30. Het telefoonnummer vind je ook in de MijnAveco App. De Alarmcentrale staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Heb je schade maar is er geen spoed neem dan tijdens kantoor uren contact op met onze schadeafdeling 0523 - 28 27 29.

Je ontvangt van Aveco een vervangende tenttrailer op locatie op het moment dat jouw eigen tenttrailer door schade niet meer bruikbaar is. Met deze tenttrailer kun je jouw huidige vakantie afmaken tot een maximum van 30 dagen.

Indien je de schade aan jouw tenttrailer laat herstellen bij een van de aangesloten tenttrailerbedrijven van Aveco Verzekeringen dan heb je geen eigen risico. Laat je de schade elders herstellen? Dan bedraagt het standaard eigen risico € 250,-.

Aveco heeft samen met de aangesloten tenttrailerbedrijven speciale afspraken gemaakt om je optimaal van dienst te kunnen zijn. Door het aanbieden van de Aveco Schadeservice heb je extra voordelen, waarbij jouw tenttrailer snel en goed gerepareerd wordt. Ook blijft een eventuele fabrieksgarantie behouden!

Meer informatie en voordelen van de Aveco Schadeservice vind je hier.

Stalling

Ja, ook tijdens stalling van de tenttrailer blijft de verzekering doorlopen.

Nee, dit is niet mogelijk. Bij de berekening van jouw premie houden wij reeds rekening met het seizoensgebruik van de tenttrailer. Bovendien blijft jouw tenttrailer ook tijdens stalling optimaal verzekerd. Niet iedere stalling biedt namelijk voldoende dekking tegen de gevolgen van bijvoorbeeld brand. Dit betekent dat veel tenttrailereigenaren ten onrechte denken dat hun tenttrailer ook bij stalling goed verzekerd is.

Je mag jouw tenttrailer het gehele jaar in het buitenland stallen.

MijnAveco

Tot 2024 kreeg elke nieuwe klant van Aveco Verzekeringen een gepersonaliseerde MijnAveco Pas. Met de digitalisering is besloten om de MijnAveco pas niet meer uit te geven.
Alle benodigde gegevens die op de Aveco pas staan zijn terug te vinden in de MijnAveco App.

 

Klanten van Aveco Verzekeringen kunnen exclusief profiteren van kortingsacties die Aveco Verzekeringen aanbiedt aan haar klanten. Het aanbod acties wisselt met regelmaat en worden uitgebreid beschreven op de kortingsactiepagina’s op onze website. Klik hier om direct naar de kortingsactiepagina’s te gaan.

Met de Aveco app heb je altijd snel en makkelijk inzicht  voor jouw verzekering.

Groene kaart

Op het moment dat je met jouw tenttrailer de Nederlandse grens overgaat. 

Tenttrailers die lichter zijn dan 750 kg hebben geen aparte groene kaart nodig. Een groene kaart voor de trekkende auto is dan voldoende.

Tips en weetjes

Zijn de banden onder jouw caravan ouder dan 6 jaar? Dan adviseren wij je deze te laten vervangen. Caravans worden namelijk niet het gehele jaar gebruikt waardoor deze banden sneller verouderen. Dit maakt de kans op een klapband groter. De dotcode op de band geeft de leeftijd van de band weer. Ook Bovag adviseert om caravanbanden ouder dan 6 jaar te vervangen.   

De dotcode op de caravanband geeft de productiedatum van de band weer. De eerste 2 cijfers staan hierbij voor de week waarin de band is geproduceerd en de laatste 2 cijfers voor het jaar waarin de band is geproduceerd.

Voorbeeld: DOT (3023), dit houdt in dat de band in week 30 van het jaar 2023 is gefabriceerd. 

Het gewicht van de beladen vouwwagen mag niet hoger zijn dan 75% van de beladen auto. Het gewicht van de auto is inclusief de passagiers. Verder heeft elke auto een maximum toegestaan trekgewicht. Je vouwwagen mag uiteraard niet zwaarder zijn dan dat