nomad-family-having-fun-together-tiny-house-2

Alles wat je wilt weten over je eigen risico

Kom nooit voor verrassingen te staan

Het eigen risico voor caravans

Bij de meeste verzekeringen zit ook een eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt wanneer je bijvoorbeeld schade aan je caravan rijdt. De overige kosten dekt de verzekeraar. Bij de caravanverzekering van Aveco is dit alleen vanaf een waarde van € 50.000,-. 


Op pad? Aveco reist met je mee.

Zo werkt het eigen risico

Bij herstel van schade aan jouw caravan (met een waarde tot €50.000,-) bij een aangesloten caravanbedrijf heb je bij Aveco géén eigen risico. Dit geldt bij alles. Van ruitvervanging tot blikschade.

Als de schade door een niet-aangesloten caravanbedrijf wordt hersteld, betaal je een eigen risico van €250,-. Dit geldt net als in de vorige situatie bij alle soorten schade.

Heb je schade aan je luifel, voortent of accessoires, dan heb je geen eigen risico bij totaal verlies. 

Waarde €50.000 of meer?

Voor caravans met een waarde van boven de €50.000,- geldt een verplicht extra eigen risico van €250,-. Bij de aangesloten caravanbedrijven is het uiteindelijke eigen risico dus €250,-. Als de reparatie wordt gedaan bij een ander bedrijf is het eigen risico €500,-.

Als jouw caravan meer dan €75.000,- waard is dan geldt een verplicht extra eigen risico van €750,-. Bij reparatie door een aangesloten caravanbedrijf betaal je dus €500,- eigen risico. Het eigen risico voor reparatie door een ander bedrijf is €1000,-.

Vragen over jouw eigen risico?

De Ah! van opluchting, dat is de A van Aveco

Op reis wil je gewoon lekker genieten. En je geen zorgen hoeven maken als er iets gebeurt. Met Aveco hoeft dat ook niet. Onze experts staan voor je klaar als er iets misgaat met je caravan. We zorgen dat je snel weer verder kunt.

We bieden een passende oplossing waar je wat aan hebt. Bijvoorbeeld vervangend vervoer of advies over jouw eigen risico in je caravanverzekering. 

Zonder zorgen op pad! Aveco reist met je mee.

Snel en eenvoudig je eigen risico regelen?

Bereken makkelijk en snel je premie en ontdek de beste deal.

Liever bellen?

Dat kan! Onze caravanadviseurs staan klaar om je te helpen.

Bel met onze adviseurs

Je eigen adviseur spreken?

Onze adviseurs zijn niet alleen experts op het gebied van caravans. Ze zijn ook nog eens net zo'n liefhebber als jij.