side-view-woman-reading-outdoors

De meest gestelde vragen voor je op een rij

Snel antwoord op je vragen

Caravanverzekering

Je kunt een offerte opvragen via de premieberekening pagina of neem contact op met een van onze adviseurs. 

Ja het is mogelijk om zelf een premie te berekenen via onze website. Ga hiervoor naar de pagina Camper, Caravan of Tenttrailer en ga vervolgens naar premie berekenen.

Je kan jouw caravanverzekering eenvoudig en snel op onze website aanvragen. Heb je een caravan gekocht bij één van de aangesloten caravanbedrijven? Dan kan je ook in de showroom onze caravanverzekering online eenvoudig afsluiten. Maak hiervoor gebruik van de Aveco zuil. Heb je liever persoonlijk contact, neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag. 

Na het versturen van de verzekeringsaanvraag beoordeelt het systeem direct of deze automatisch geaccepteerd is. Als de aanvraag niet automatisch geaccepteerd kan worden zal een van onze adviseurs contact zoeken.

Een wijziging kan doorgegeven worden aan een van onze adviseurs, via de info@avecoverzekeringen.nl mail of via de MijnAveco omgeving.

Je caravan beschikt over een hagelbestendiger dak als het is voorzien van:

  • Een volledige polyester (GFK) dakbeplating of;
  • Een volledig Waru Multiprotected foamdak of;
  • Een volledige DuraBull dakcoating of; 
  • Een volledig AluFiber dakbeplating. 

Indien je caravan beschikt over een hagelbestendiger dak, dan ontvang je maar liefst 70% korting op de aanvullende Hagel- en Stormdekking.

Op het moment dat je de pechhulpmodule meeverzekerd hebt is de caravan ook voor pech, zoals een lekke band of uitvallende verlichting, meeverzekerd.

Je mag de caravan uitlenen aan familie en/of vrienden zonder dat hier extra verzekeringskosten aan gebonden zijn. 
 
Ga je de caravan verhuren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. 

Met verhuur wordt bedoeld, het actief aanbieden van jouw caravan aan derden tegen een vergoeding. Verhuren is niet standaard gedekt op de polis. Het is mogelijk dit mee te verzekeren, hiervoor wordt veelal een premietoeslag gerekend en gelden aanvullende voorwaarden.
 
Overweeg je jouw caravan te verhuren? Neem dan contact met ons op.

Reizen en wonen is niet standaard gedekt op de polis. Het is mogelijk dit mee te verzekeren, hiervoor wordt veelal een premietoeslag gerekend en gelden aanvullende voorwaarden.

Overweeg je te gaan reizen en wonen in de caravan? Neem dan contact met ons op.

De inventaris is standaard gratis meeverzekerd tot € 5.000,-. Onder inventaris worden alle benodigdheden verstaan om te kamperen. Denk hierbij aan beddengoed, kookgerei, tafel en stoelen. 

Accessoires zijn duurzaam verbonden aan de caravan, denk hierbij aan de luifel, voortent, mover en fietsendrager.
Je kan de waarde van de accessoires optellen bij de waarde van jouw caravan wanneer je een caravanverzekering afsluit. 

Wanneer je na de ingangsdatum van de verzekering accessoires aanbrengt aan de caravan, dan dien je deze aan te geven. Wij passen dan jouw polis aan zodat je altijd goed verzekerd blijft!

De verzekering geldt in heel Europa en in de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Nee, deze verzekering is enkel voor toercaravans. 

Aveco verzorgt graag de overstap van jouw huidige maatschappij. Je ontvangt een machtiging tot opzegging van de huidige verzekering van ons. Wanneer je deze invult en retour stuurt verzorgt Aveco de overstap. Wel zo gemakkelijk!

Je kan de volledige polisvoorwaarden hier vinden op onze website. Wens je de polisvoorwaarden op papier te ontvangen, neem dan contact op met jouw persoonlijke adviseur.

Beveiliging

Jouw caravan moet zijn voorzien van een SCM goedgekeurd disselslot en/of wielklem als je deze onbeheerd achterlaat.

Taxatie

Wanneer jouw caravan niet in aanmerking komt voor de nieuwwaarderegeling dan zal jouw caravan door een deskundige expert getaxeerd worden. Jouw caravan wordt volledig geïnspecteerd en de bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreid rapport. Door middel van de taxatie wordt de dagwaarde van jouw caravan bepaald, de vastgestelde dagwaarde wordt voor de door jou gekozen termijn gegarandeerd bij totaal verlies. Een expert van Aveco expertise & taxatie zal contact met je opnemen om een taxatieafspraak te maken.  

Ben je eerste eigenaar van een nieuwe caravan dan biedt Aveco Verzekeringen zeer uitgebreide nieuwwaarderegeling aan. Taxatie van de caravan is dan niet mogelijk.  Je kunt er voor kiezen om jouw caravan te laten taxeren wanneer je de caravan niet tegen de nieuwwaarde wilt verzekeren en al enkele jaren in bezit hebt.

Wanneer je zelf een caravan bouwt is het vaak lastig om een goede dagwaarde te bepalen. Waar sommige verzekeraars ervoor kiezen om de caravan op basis van een geschatte dagwaarde te verzekeren, kan dit bij schade tot vervelende situaties leiden. Niets is zo vervelend als een discussie over de waarde van jouw caravan terwijl je net een grote schade hebt geleden. Taxatie van de caravan is met name voor deze caravans een grote meerwaarde en van belang voor een correcte verzekeringspolis. Bij Aveco Verzekeringen zul je altijd een verzekeringsvoorstel op basis van taxatie ontvangen.

Door de goede samenwerking met Aveco expertise & taxatie kan Aveco Verzekeringen de taxatie zeer voordelig aanbieden. Je betaalt eenmalig slechts € 125,-. Een hertaxatie kost € 168,25. . De volledige taxatiekosten bedragen normaal gesproken € 193,50. De overige kosten komen voor rekening van Aveco Verzekeringen

Het kan voorkomen dat de taxatiewaarde afwijkt van het aankoopbedrag dat je voor de caravan hebt betaald. De expert zal tijdens de taxatie alle geconstateerde zaken met je bespreken. Bij onverhoopte onenigheid zullen wij samen met de expert en jou zelf zoeken naar de optimale oplossing.

Schade en eigen risico

Neem bij schade altijd contact op met de Aveco Alarmcentrale op 0523 - 20 80 30. Het telefoonnummer vind je tevens in de MijnAveco App. De Alarmcentrale staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar.  Heb je schade maar is er geen spoed neem dan tijdens kantoor uren contact op met onze schadeafdeling 0523 - 28 27 29.

Je ontvangt van Aveco een vervangende caravan op locatie op het moment dat jouw eigen caravan door schade niet meer bruikbaar is. Met deze caravan kun je jouw huidige vakantie afmaken tot een maximum van 30 dagen.

Indien je de schade aan jouw caravan laat herstellen bij een van de aangesloten caravanbedrijven van Aveco Verzekeringen dan heb je geen eigen risico. Laat je de schade elders herstellen? Dan bedraagt het standaard eigen risico € 250,-.

Aveco heeft samen met de aangesloten caravanbedrijven speciale afspraken gemaakt om je optimaal van dienst te kunnen zijn. Door het aanbieden van de Aveco Schadeservice heb je extra voordelen, waarbij jouw caravan snel en goed gerepareerd wordt. Ook blijft een eventuele fabrieksgarantie behouden!

Meer informatie en voordelen van de Aveco Schadeservice vind je hier.

Stalling

Ja, ook tijdens stalling van de caravan blijft de verzekering doorlopen.

Nee, dit is niet mogelijk. Bij de berekening van jouw premie houden wij reeds rekening met het seizoensgebruik van de caravan. Bovendien blijft jouw caravan ook tijdens stalling optimaal verzekerd. Niet iedere stalling biedt namelijk voldoende dekking tegen de gevolgen van bijvoorbeeld brand. Dit betekent dat veel caravaneigenaren ten onrechte denken dat hun caravan ook bij stalling goed verzekerd is.

Je mag jouw caravan het gehele jaar in het buitenland stallen.

MijnAveco

Elke nieuwe klant van Aveco Verzekeringen kreeg tot 2024 een gepersonaliseerde MijnAveco Pas. Vanwege digitalisering is besloten om de MijnAveco Pas niet meer uit te geven.
Alle benodigde gegevens die op de Aveco Pas staan zijn terug te vinden in de MijnAveco App.

 

Klanten van Aveco Verzekeringen kunnen exclusief profiteren van kortingsacties die Aveco Verzekeringen aanbiedt aan haar klanten. Het aanbod acties wisselt met regelmaat en worden uitgebreid beschreven op de kortingsactiepagina’s op onze website. Klik hier om direct naar de kortingsactiepagina’s te gaan.

Met de Aveco app heb je altijd snel en makkelijk inzicht  voor jouw verzekering.

Groene kaart

Op het moment dat je met jouw caravan de Nederlandse grens overgaat. In bepaalde landen is het namelijk vereist dat de caravan een eigen groene kaart heeft. 

Caravans die lichter zijn dan 750 kg hebben geen aparte groene kaart nodig. Een groene kaart voor de trekkende auto is dan voldoende.

Deze kan je bij jouw autoverzekeraar aanvragen. De groene kaart voor de caravan wordt namelijk afgegeven door de verzekeraar van het trekkende voertuig. 

Caravans die lichter zijn dan 750 kg hebben geen aparte groene kaart nodig. Een groene kaart voor de trekkende auto is dan voldoende.

Tips en weetjes

Zijn de banden onder jouw caravan ouder dan 6 jaar? Dan adviseren wij je deze te laten vervangen. Caravans worden namelijk niet het gehele jaar gebruikt waardoor deze banden sneller verouderen. Dit maakt de kans op een klapband groter. De dotcode op de band geeft de leeftijd van de band weer. Ook Bovag adviseert om caravanbanden ouder dan 6 jaar te vervangen.   

 

De dotcode op de caravanband geeft de productiedatum van de band weer. De eerste 2 cijfers staan hierbij voor de week waarin de band is geproduceerd en de laatste 2 cijfers voor het jaar waarin de band is geproduceerd.

Voorbeeld: DOT (3023), dit houdt in dat de band in week 30 van het jaar 2023 is gefabriceerd. 

Belaad de caravan tot maximaal 75% van het gewicht van de beladen auto (=gewicht auto + 300 à 325 kg voor twee volwassenen, twee kinderen en bagage). De wettelijk toegestane maximale gewichten vind je op de kentekenbewijzen van caravan en auto.