Vrieling_Aveco_042

Online taxatie

Alles wat je moet weten bij een online taxatie

Online taxatie

Binnenkort je camper, caravan of tenttrailer laten taxeren? Dat kan in veel gevallen ook online. Zeker in het geval bij een hertaxatie waarbij onze expert het voertuig eerder heeft beoordeeld. Een groot voordeel van online taxatie is dat je geen afspraak nodig hebt. De expert kan je camper, caravan of tenttrailer aan de hand van de foto's en de gegevens van de eerder taxatie, goed op afstand beoordelen. De kosten van een online taxatie bedragen 125 euro.

Hoe werkt een online taxatie

De taxateur gaat (opnieuw) de dagwaarde van je voertuig bepalen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de oorspronkelijke nieuwwaarde, de technische gegevens, de algehele toestand en de aanwezige accessoires.  
 
Let op! Zijn er accessoires en/of wijzigingen aan de camper aangebracht die mogelijk van invloed kunnen zijn op de waarde? Geef dit dan aan ons door. Vermeld daarbij ook het type/productnummer. Stuur indien aanwezig een kopie van een aankoopnota zodat de expert de waarde nauwkeuring kan bepalen.  

Wijzigingen die voor meerwaarde kunnen gelden zijn onder andere: 

  • Nieuwe TV 
  • Fietsendrager 
  • Luifel
  • Zonnepaneel
  • Airco
  • Schotel/satellietsysteem 

Foto's maken van je camper, caravan of tenttrailer

Om de huidige toestand van je voertuig goed te beoordelen verzoeken wij je een aantal foto’s naar ons te sturen. Voor een goed beeld hebben wij minimaal zes foto’s van de buitenkant nodig. Bij voorkeur van linksvoor, rondom naar rechtsvoor. Zie het voorbeeld. 

Van het interieur en het campergedeelte ontvangen wij ook graag circa zes foto’s die samen een goede indruk geven. Tenslotte nog een foto van de kilometerstand en gasslang.

Veelgestelde vragen over een online taxatie

De kosten van een online taxatie bedragen 125 euro.

De taxateur gaat de dagwaarde van je camper, caravan of tenttrailer (opnieuw) bepalen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de oorspronkelijke nieuwwaarde, de technische 
gegevens en de aanwezige accessoires. 

Om de huidige toestand van je camper, caravan of tenttrailer goed te kunnen beoordelen vragen wij om een aantal foto’s naar ons te sturen. Voor een goed beeld hebben wij minstens zes foto’s van de buitenkant nodig. Bij voorkeur van linksvoor, rondom naar rechtsvoor. Van het interieur ontvangen wij ook graag ongeveer zes foto’s die samen een goede indruk geven. Bij de camper willen we tenslotte nog een foto van de kilometerstand en de gasslang.

Foto’s kunt je uploaden via uw persoonlijke link die je ontvangt van de planning medewerkers. Daarnaast is het mogelijk om je foto’s te sturen via WhatsApp naar telefoonnummer 06 - 82 53 06 38 of per mail naar taxatie@avecoverzekeringen.nl. Geef daarbij ook aanvullende informatie door die van belang kan zijn voor de hertaxatie. Vermeld bij het versturen in alle gevallen het kenteken van je voertuig (indien beschikbaar). 

De taxateur beoordeeld je camper, caravan of tenttrailer op afstand, van achter zijn beeldscherm, aan de hand van foto’s of video’s. Daarbij zal hij ook gegevens van een eventueel eerder uitgevoerde taxatie gebruiken. Uiteraard zal hij contact met je opnemen voor specifieke informatie over het voertuig.

Als een camper, caravan of tenttrailer voor het eerst moet worden getaxeerd, zal dat in veel gevallen op locatie worden gedaan. Op die manier kan de toestand van het voertuig het best 
worden beoordeeld. Met de gegevens van een eerdere taxatie kan, onder bepaalde omstandigheden, de hertaxatie heel goed gedaan worden aan de hand van foto’s en video’s. 

Ja, wij kunnen dit eenvoudig voor je veranderen als je contact opneemt met Aveco Expertise & Taxatie via telefoon of e-mail.

Heb je vragen?

Debbie Colling

Medewerker Planning

taxatie@avecoverzekeringen.nl