side-view-kid-mother-chatting

Zo beveilig je jouw caravan

Als een schat die je goed wilt beschermen

Jouw caravan beveiligen

Je caravan is niet zomaar een voertuig, het is één van je meest waardevolle bezittingen. Hoe voorkom je diefstal of brand? Wij hebben handige informatie en tips voor je verzameld. Want ook bij het optimaal beveiligen van jouw caravan helpt Aveco.

Veilig op pad? Aveco reist met je mee.

Diefstalbeveiliging voor je caravan

Natuurlijk wil je voorkomen dat je caravan wordt gestolen. Of dat er wordt ingebroken. Maak het dieven daarom zo lastig mogelijk! Er zijn allerlei handige sloten op de markt, zoals disselsloten en wielklemmen. Een disselslot zorgt ervoor dat de hendel en de koppeling niet te gebruiken zijn. Een wielklem zet je wiel vast, waardoor de caravan niet weg kan rijden. Wielklemmen zijn geschikt voor zowel aluminium als stalen velgen.

Caravanbeveiliging verplicht bij verzekering

Bij onze caravanverzekering is het verplicht om je caravan te beveiligen met een SCM-goedgekeurd disselslot of een SCM-goedgekeurde wielklem. Dit geldt wanneer je de caravan onbeheerd achterlaat:

  • Op je eigen terrein of ergens anders
  • Langs de openbare weg
  • Bij het parkeren tijdens een tussenstop

Belangrijk: vergeet het disselslot niet te verwijderen als je onderweg bent, anders kan de caravan niet ontkoppeld worden bij een verkeersongeval.

Jouw brandveilige caravan

Gevaar door een gaslek? Niet bij voldoende controles! Moderne caravans hebben allerlei gassystemen om je kampeerervaring te verbeteren. Denk aan gaskachels, gaspitten, koelkasten op gas en zelfs gasboilers. Om deze systemen veilig te houden, is regelmatig onderhoud een must. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt er gelet op de staat en leeftijd van de gasslang en drukregelaar, het testen van thermokoppels van de gasapparaten en het voorkomen van lekkages door het systeem te testen. Daarmee worden ongelukken voorkomen.

In Nederland is het aanbevolen om gasslangen na 4 jaar te vervangen. Voor drukregelaars geldt 10 jaar. Het productiejaar vind je altijd op de gasslang of drukregelaar. Kun je het niet vinden? Dan is het voor je eigen veiligheid slim om ze te vervangen.

De verschillende manieren van beveiliging

De wereld van kamperen staat nooit stil. En dat geldt ook voor beveiliging. Inmiddels zijn er extra sloten op de markt voor serviceluiken en toegangsdeuren. Sommige daarvan kun je zelfs combineren met handige instapbeugels.

En laten we alarmsystemen niet vergeten: met sensoren die je waarschuwen als een raam of deur wordt geopend. Sommige bedrijven gaan nog een stapje verder en ontwikkelen complete systemen die zelfs signalen naar je telefoon sturen. Bijvoorbeeld over de bandenspanning, warme remmen, kogeldruk en openstaande dakluiken.

Voor meer info en professioneel advies kun je contact opnemen met een van onze caravanpartners.

Tips voor het beveiligen van je caravan
  • Een kluisje om je spullen op te bergen. Met al die elektronische apparaten van nu is een kluisje voor je waardevolle spullen een slim idee.
  • Zorg dat je caravan is uitgerust met een brandblusser of een blusdeken.
  • Plaats koolmonoxidemelders. Er zijn ook Trigasmelders die andere gassen registreren, zoals slaapgassen, propaan, butaan en LPG.
  • Antislingersystemen voor wie graag op avontuur gaat. Deze helpen je bij rukwinden en passerend verkeer tijdens het rijden.
  • Zorg voor de juiste belading van je caravan.

Met Aveco ben je gedekt tegen brand en diefstal

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Met Aveco ben je goed gedekt tegen brand en diefstal. Zorgeloos genieten van je avonturen! Helemaal met onze gratis inventarisdekking tot € 2.500,- en onze 10-jarige zekerheid.

De Ah! van opluchting, dat is de A van Aveco

Op reis wil je gewoon lekker genieten. En je geen zorgen hoeven maken als er iets gebeurt. Met Aveco hoeft dat ook niet. Onze experts staan voor je klaar als er iets misgaat met je caravan. We zorgen dat je snel weer verder kunt, zonder gedoe over kleine lettertjes en voorwaarden.

We bieden een passende oplossing waar je wat aan hebt. Bijvoorbeeld vervangend vervoer of advies over jouw eigen risico in je caravanverzekering. 

Zonder zorgen op pad! Aveco reist met je mee.

Snel en eenvoudig je eigen risico regelen?

Bereken makkelijk en snel je premie en ontdek de beste deal.

Liever bellen?

Dat kan! Onze caravanadviseurs staan klaar om je te helpen.

Bel met onze adviseurs

Je eigen adviseur spreken?

Onze adviseurs zijn niet alleen experts op het gebied van caravan. Ze zijn ook nog eens net zo'n liefhebber als jij.