Vrieling-Aveco-10-05-2023-044

Schade melden

Schade melden

Schade is iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Mocht er toch iets misgaan wil je goed geholpen worden. Op een manier die past bij jouw situatie en jouw camper, caravan of tenttrailer. Onze specialisten staan voor je klaar. 

Wil je een schade melden van je camper, caravan of tenttrailer? Op werkdagen kun je tijdens kantooruren altijd contact opnemen met de Aveco schadeafdeling.

Schade of pech in het buitenland

Heb je schade of pech in het buitenland, of schade of pech buiten kantooruren en in het weekend? Neem dan contact op met de Aveco Alarmcentrale: +31 (0) 523 - 20 80 30.

Schade door aanrijding met ander motorvoertuig

Heb je schade aan jouw camper of caravan door een aanrijding met een ander motorvoertuig? Je kunt hieronder het Europees schadeformulier downloaden. Je kunt dit formulier (voor- en achterzijde) ingevuld en ondertekend versturen naar: schade@avecoverzekeringen.nl. Het is belangrijk om het formulier zelf ook te printen of op te slaan op je computer. Zo heb je zelf ook altijd het schadeformulier bij de hand.

Kijk voor een herstelbedrijf bij één van onze aangesloten camper-, caravan- en tenttrailer-bedrijven en profiteer van de voordelen van de Aveco Schade Service.

Schade zonder ander motorvoertuig

Heb jij schade aan jouw camper of caravan zonder dat er een ander motorvoertuig bij betrokken is? Meld je schade dan eenvoudig via de Aveco app.

Reisverzekering

Spoedeisende hulp

Neem voor spoedgevallen contact op met de Aveco Alarmcentrale: +31 (0) 523 – 20 80 30. Een team van specialisten staat dag en nacht voor jou klaar om in geval van nood snel te helpen.

Niet spoedeisend

Heb je onvoorziene kosten moeten maken wegens schade aan je camper, caravan of tenttrailer en wil je een beroep doen op de reisverzekering? Je kunt eenvoudig je schade of annulering melden in de Aveco app. Of stuur een e-mail naar schade@avecoverzekeringen.nl. Dan gaan wij er mee aan de slag!

Annulering van de reis

Ben jij helaas genoodzaakt om je reis vooraf te annuleren? Of moet je wegens omstandigheden eerder naar huis dan oorspronkelijk gepland? Dan kun je dit eenvoudig melden in de Aveco app onder de knop "Mijn schades". 

Diefstal in Nederland

Heb jij te maken met diefstal van jouw camper in Nederland? Dit zijn de vier stappen die je moet volgen:

  1. Zorg dat je jouw kentekenbewijs en/of groene kaart bij de hand hebt.
  2. Neem contact op met het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit: 055 - 741 00 01.
  3. Doe aangifte bij de politie in jouw woonplaats.
  4. Neem contact op met Aveco Verzekeringen om jouw diefstal te melden: 0523 - 282 729.

Diefstal in het buitenland

Heb jij te maken met diefstal van jouw camper in het buitenland? Dan zijn dit de vier stappen die je moet volgen:

  1. Zorg dat je het kentekenbewijs en/of groene kaart bij de hand hebt.
  2. Neem contact op met het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit: 055 741 00 01.
  3. Neem contact op met Aveco Verzekeringen om uw diefstal te melden: 0523 - 282 729.
  4. Meld bij terugkomst in Nederland de diefstal bij de politie. Dit is van essentieel belang omdat je anders niet ontslagen wordt van jouw houderschaps verplichtingen.

Wat te doen bij ruitschade

Heb jij een sterretje in de ruit en ben je in Nederland? Bel dan met onze ruitservice via: 088-18 50 501, voor het maken van een afspraak.

Bij ruitreparatie door middel van een injectiemethode is er geen eigen risico van toepassing. Bij ruitvervanging is het eigen risico van toepassing, kijk hiervoor op jouw polisblad. 

Wanneer je ruitschade oploopt in het buitenland kun je contact opnemen met de Aveco Alarmcentrale via: 0523-20 80 30. Onze hulpverleners helpen je verder.

De Schadeservice staat voor je klaar!

Onze schade behandelaren staan je graag te woord.