aveco-verzekeringen-00014

Zekerheid met taxatie

De voordelen van een taxatierapport

Taxatie 

Wanneer je camper, caravan of tenttrailer onverhoopt total loss raakt, bepaalt de verzekeraar normaal gesproken de dagwaarde. Dit kan achteraf lastig of zelfs onmogelijk zijn. Gelukkig biedt een taxatierapport van Aveco de oplossing. Onze experts taxeren je voertuig en bepalen de actuele waarde. Deze waarde leggen ze vast in een uitgebreid rapport. Zo heb je vooraf duidelijkheid over de waarde van je camper, caravan of tenttrailer.

De voordelen van taxeren

Misschien denk je, is een taxatie wel nodig? Bij een taxatieverzekering is het verplicht, maar daarnaast is het ook een flinke plus als je camper, caravan of tenttrailer onherstelbare schade heeft. En wil je de camper, caravan of tenttrailer verkopen of inruilen? Ook dan komt een taxatierapport goed van pas. Een taxatie geeft namelijk een goed inzicht in de kwaliteit en de waarde van je kampeermiddel.

Onze taxateurs lopen alle belangrijke onderdelen na en schrijven alles op in een uitgebreid rapport. Zo weet je na de taxatie of de conditie van het kampeermiddel daadwerkelijk is zoals deze bij aankoop is voorgesteld.

Nog een voordeel is dat accessoires, zoals een fietsendrager en luifel, ook worden meegenomen in de uiteindelijke taxatiewaarde. Het kan ook positief uitpakken voor de verzekeringspremie. De eenmalige kosten voor de taxatie zijn relatief laag en verdienen zichzelf terug wanneer je deze gebruikt voor je verzekering. Voor onze taxatieverzekering heb je verplicht een taxatierapport van Aveco expertise & taxatie nodig.

Fysieke taxatie

Bij een fysieke taxatie volgen we de standaard procedure. We plannen een afspraak met jou in en komen vervolgens naar de locatie van het object voor de taxatie.

Een ervaren taxateur zal het object grondig bekijken en een taxatierapport opstellen.
 

Online taxatie

Hoewel dit op het eerste gezicht anders lijkt, is het eigenlijk gewoon een standaard taxatie. Het enige verschil is dat we niet fysiek op locatie komen. 

In plaats daarvan voert de expert de taxatie uit aan de hand van door jou verstrekte foto's, video's en andere relevante documenten.
 

Hertaxatie

De hertaxatie wordt vaak fysiek uitgevoerd. Maar omdat jouw object al eerder grondig is bekeken door de expert, kan de taxatie steeds vaker online worden uitgevoerd.

In beide gevallen ontvang je een volwaardig taxatierapport.

 

Happy Couple buscamper

We staan voor je klaar! 

Vragen of een taxatie plannen? Neem dan contact op met Aveco expertise & taxatie. Bekijk ook onze pagina veel gestelde vragen.

De experts bij Aveco

Onze experts en liefhebbers op het gebied van campers, caravans en tenttrailers.