2

"Opeens snapte ik het gevoel van al die mensen bij all-you-need-is-love".

Blog 1 van ChantiLukiOllie

Hoe zijn we hier gekomen?

Drie jaar geleden in Zürich sprong er een vonk over op het huisfeestje van Lukas. Hier werd ik mee naartoe gesleept door onze gezamenlijke vriendin Marion. De sportieve bergbeklimmer Lukas had al snel door dat het niveau van mijn bergklim-vaardigheden ‘onder-zee-niveau’ was, zoals ik zelf altijd zeg. Ondanks dat viel hij voor mijn sociale babbel en Nederlandse openheid. 

Een paar jaar lang werd alle vrije tijd besteed aan vlieg- en treinreizen tussen Utrecht en Zürich. Eén ding was zeker, de vraag waar te settelen, negeerden we flink. Tot maart 2020, toen we elkaar 4 maanden niet konden zien door dichte grenzen aan het begin van de coronatijd. Opeens snapte ik het gevoel van al die mensen bij Nederlands bekendste televisieshow; all-you-need-is-love. Lukas besloot zijn baan in Zwitserland op te zeggen, naar Utrecht te verhuizen en daar te gaan bouwen aan onze gezamenlijke droom: een camper.

Test, test, dubbeltest 

Eén tip die we uit ervaring kunnen meegeven voor het bouwen of kopen van een camper: test er eerst op los. Er staan vele prachtige camperplaatjes op het internet, maar pas na wat testreisjes met een gehuurde camper bepaalden we ons plan. Aangezien je beperkte ruimte en mogelijkheden hebt in zo’n huisje op wielen, creëerden we beiden een top 3 met wensen voor onze camper. 

Voor Lukas stond ruimte voor al zijn outdoor-spullen bovenaan de lijst en dat is nogal wat; spullen voor kitesurfen, surfen, klimmen, snowboarden en ski-tochten. Voor mij stond een fijne leefruimte voor onze kat Ollie bovenaan. En dat ondanks de verbaasde vraag “Gaat de kat dat wel leuk vinden mee op reis?” van familie en vrienden, waar we eigenlijk zelf nog geen antwoord op durfden te geven. 

Voor Ollie werd een goede ventilator, een kattenbak, een slaapplek en zelfs een automatische voedermachine ingebouwd. Verder waren we samen overtuigd, dat als we moe waren, we niet nog een bed in elkaar wilden puzzelen of opmaken. Echter, met onze 5,20 meter lange camper een kleine uitdaging. Het is een verhoogd opklapbed geworden met een normaal matras, wat je inklapt tot bank.

 

"Aangezien je beperkte ruimte en mogelijkheden hebt, creëerden we beiden een top 3 met wensen voor onze camper."

Midden in het centrum van Utrecht konden we een loods huren, waar ons corona-project in vier maanden langzaam vorm kreeg. Lukas bouwde fulltime en Chantal was in de weekenden en avonden in de loods te vinden. In een lockdownperiode, waarin feestjes, familiebezoekjes en uitstapjes niet door gingen, was de camperbouw een toffe vervangende uitdaging.