PXL_20220609_135404613.MP (2) (1)

Ollie zijn biografie zou heten ‘Van boerenkat tot wereldreiziger!

Blog 14 van ChantiLukiOllie

Even voorstellen; Ons reizende campercircus

Het is ondertussen alweer 1,5 jaar geleden dat wij ons eerste stukje schreven voor alle Aveco-leden! Nog steeds genieten wij van alle leuke reacties, vragen en adviezen. Echter kunnen wij ons zo voorstellen, dat er ondertussen weer nieuwe Aveco-leden bij zijn gekomen. Die denken, die Chanti, Luki en Ollie? Wie zijn dat nou?! Dus hierbij voor de oude trouwe lezers en alle new-bees, een fris voorstelrondje.

Hoe het begon

Ons rondreizend circus, zoals wij onszelf tegenwoordig noemen, bestaat uit… een Zwitserse buitenman Lukas, een Zeeuwse dame Chantal, onze rode kater Ollie en tegenwoordig ons nieuwe Griekse straathondje Lefka. Na 2,5 jaar heen en weer reizen tussen Nederland en Zwitserland voor de liefde, wisten Lukas en ik nog steeds niet waar wij wilden settelen. Een Opel Movano busje ombouwen tot camper leek ons de enige manier om deze beslissing nog even uit te stellen. Na bijna 2 jaar verschillende landen in Europa bezocht te hebben met onze camper, hebben wij het antwoord op de vraag ‘Waar settelen we?’ nog steeds niet gevonden. Echter zijn wij wel vele avonturen rijker. Wij houden voorlopig nog even Nederland als thuisbasis, maar blijven zeker Europa verder ontdekken!

Wie zijn wij?

Lukas (ofwel Luki) is een echte buitenman die altijd op zoek is naar actie. Hij is op zijn best als hij kan kiten, bergbeklimmen, skitouren, rotsklimmen, snowboarden, ijsklimmen of vissen. Voor dat laatste kan hij nog wel wat tips gebruiken? Lukas was voorheen landschapsarchitect en zijn oog voor detail, vind je terug in de bouw en het ontwerp van ons campertje. Ow en zonder hem, zouden Chanti, Ollie en Lefka eeuwig honger hebben. Of pasta-pesto moeten eten.

Chantal (ofwel Chanti) heeft cognitieve psychologie gestudeerd. Ze is daarom van mening dat je niet alleen maar ‘vrijheid, blijheid’ online moet uiten, maar het leven in zijn volle glorie moet tonen. Ondanks dat ze de concentratieboog heeft van een ‘Hé kijk een eekhoorntje’, heeft ze altijd gewerkt als projectmanager. Dit is nog steeds haar dagelijkse bezigheid; ‘reisplanner, secretaresse, financieel opperhoofd, social media manager, dierenverzorging en camper gastvrouw’. Haar grootste hobby is ‘freubelen’. En de kans dat je haar tegenkomt in een outfit met een panterprintje, neonroze kleurtje of Feyenoord logo is 99,9%. Ow en ‘Houd meer van de dieren, dan van Luki’ (quote van Luki).

 

Lefka de hond en Ollie de kat

Lefka is de nieuwste aanwinst in ons camperbusje! Voordat wij begonnen aan onze maand vrijwilligerswerk in een dierenasiel op het Griekse eiland Lefkada, zeiden wij ‘Nee, wij gaan weg zonder hond’. Onze vrienden hadden al hun geld ingezet op het feit dat wij met zo’n trouwe viervoeter het asiel zouden verlaten, maar wij waren van mening dat het te zielig was voor onze kat Ollie. Ondanks dat Ollie eigenlijk wel goed ging met sommige asielhonden, hielden wij het de hele maand vol om niet verliefd te worden op één van de Griekse hondjes. Totdat, op de laatste dag voor vertrek, Lefka werd binnen gebracht. Ze was doodziek gevonden op een verlaten strand, maar was gelukkig gered door een jong Duits koppel. Een medium formaatje, zacht karakter, veel energie, een soort labrador x jack russel mix met hele lieve bruine ogen. Je kan natuurlijk wel raden wie de plek tussen de passagiersstoelen in onze camper heeft opgevuld, lieve Lefka.

En dan onze kat Ollie, de ster van de show. Je zult hem meestal aantreffen in de zon op zijn schapenvachtje op het dashboard van de camper. Zijn biografie zou heten ‘Van boerenkat tot wereldreiziger!’. Ollie houd zo erg van kaas, dat hij bijna elke koelkast open kan maken. Gelukkig zit er zo’n handig slotje op ons camperkoelkastje. Hij kan heel veel trucjes doen voor eten. Hij houden van jagen, want.. eten. Hij kan soms knuffelig zijn, als je hem eten geeft. En hij slaapt veel, om al dat eten weer te verteren. Echter heeft Ollie de gave waar vele jaloers op zijn ‘hij komt geen grammetje aan’. Al lijkt Ollie nu de perfecte reiskat, dat was hij totaal niet. Wij hebben hem met heel veel geduld, in hele kleine stapjes, laten wennen aan de camper. Ondertussen geniet hij van alle verschillende natuur onderweg! Als wij de motor aanzetten, komt hij aangerend en gaat hij klaar zitten om op pad te gaan.

Tips voor Italië of Portugal?

Zoals je misschien wel merkt, zouden wij een heel boek kunnen schrijven over onze avonturen en die van onze dieren. Echter terwijl ik dit typ, zitten Ollie en Lefka’s riemen alweer in de knoop en vast rondom een boom voor de 1000ste keer. Ik zie dit als een teken om dit voorstelstukje af te ronden en weer te gaan genieten van de winterzon met uitzicht op de enige echte Mont Blanc. Wij vinden het superleuk om onze avonturen te blijven delen en ervaringen met jullie uit te wisselen. Wij zijn nu in de Franse Alpen en twijfelen om na een periode in Nederland richting Italië of Portugal te gaan. Hebben jullie tips voor beide landen of zelfs een voorkeur? 

Wij horen het graag via Instagram - @chantilukiollie - of Mail via - chantilukiollie@gmail.com