Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Wat kost een camperreis door Europa

Blog 8: wat kost een camperreis door Europa nou eigenlijk?

Hebben jullie veel gespaard? Wat kost dat nou per maand? Waar zijn jullie het meeste geld aan kwijt? Vragen die we stiekem best vaak krijgen. En na deze paar maanden on the road kunnen we de balans opmaken. Deze kosten zullen natuurlijk per persoon en per locatie heel erg verschillen. Of je nou 7x per week een warme douche wilt of elke avond pasta pesto kookt, door Portugal of Scandinavie reist, je kan het natuurlijk zo duur of goedkoop maken, als je zelf wilt.


De grootste kostenpost 

Eigenlijk vinden we het lastig te bepalen wat nou onze grootste kostenpost is, want we hebben tot nu toe het meeste uitgegeven aan de bus zelf. Stel dat we dat even niet meetellen, dan zou ik zeggen dat onze grootste uitgave een nek-aan-nek race is tussen eten en benzine. Op dit moment kunnen we beter een paar liter wijn in de bus gooien dan een paar liter diesel, maar ik denk toch dat eten wint. Zeker als je de restaurantbezoekjes erbij optelt. Grootste deel van de tijd koken we zelf met producten uit de Mercadona en Lidl, gecombineerd met producten uit lokale winkeltjes. Echter slaan we een terrasje aan de Spaanse kust niet over en willen we ook niet al te zuinig zijn, als we met vrienden samen zijn.

Zuunige zeeuw 

Ik ben van oorsprong een Zeeuw en moet ook toegeven dat ik het zuinig leven wel heb meegekregen. Echter heb ik in Lukas een partner in crime gevonden. Beiden vinden we leven met het minimale een sport. Als het aankomt op serieuze zaken of als we samen met vrienden zijn, dan letten we niet zo op. Echter als we samenzijn, dan kunnen we elkaar ook een week lang pesten, omdat die ene persoon toch die verse pesto wil i.p.v. uit de goedkoopste uit het potje. En kijken we elkaar toch wel even aan, als we weer zonder enige reden een fles Lambrusco opentrekken. En laat dat laatste nou toch best vaak gebeuren.

En waar komt dat geld vandaan?
 

Een groot deel van deze reis doen we van spaargeld en verder doen we af en toe seizoenswerk, zoals nu in Oostenrijk. Het winterseizoen hebben we een chalet gerund van het Nederlandse bedrijf Wenschalets. Een goede combinatie van veel tijd spenderen op de piste, maar ook onze spaarpot weer een beetje aanvullen.

Onze ultieme bespaartips 

Ons campertje heeft zonnepanelen en maakt zelf stroom. Met onze watertank van 100 liter zijn we in principe voor een paar dagen zelfvoorzienend, waardoor we geld kunnen besparen op deze faciliteiten. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk werk aan onze bus zelf te doen. Eigenlijk kan je bijna alles leren op Youtube. Helaas moesten afgelopen week onze remmen vervangen worden en daar durfden we onze vingers niet aan te branden, maar verder doen we veel onderhoud zelf. Als laatste is voor ons de investering in veel sport met eigen buitenactiviteitmateriaal ook een grote bespaarpost. Er zijn overal door Europa gratis klimroutes, waar we eerder over schreven. Bij de zee gaan we kiten of SUPpen en in de bergen klimmen of hiken. En wat dacht je van de mooie uitzichten en bijzondere ontmoetingen? Gratis geweldige avonturen, daar houd ik als Nederlander natuurlijk van.

Next stop: Schotland! 

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen, tips voor een mooie overnachtingsplek, de ultieme gasfles-oplossing of een andere leuk verhaal? U kunt ons avontuur volgen via @chantilukiollie - of ons mailen via - chantilukiollie@gmail.com.

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.