Vrieling_Aveco_046

Fysieke taxatie

Alles wat je moet weten bij een fysieke taxatie

Fysieke taxatie 

Als je binnenkort je camper, caravan of tenttrailer wilt laten taxeren, dan kan er een fysieke taxatie plaatsvinden. Dit is een goede optie wanneer je wilt dat onze expert het voertuig ter plaatse gedetailleerd inspecteert. Een groot voordeel van een fysieke taxatie is dat de expert eventuele vragen meteen kan beantwoorden. De kosten van een fysieke taxatie bedragen 193,50 euro.

Hoe werkt een fysieke taxatie 


Nadat je een verzekering hebt afgesloten bij Aveco, neemt het taxatiebureau Aveco expertise & taxatie contact met je op voor het inplannen van een taxatie afspraak. 

Wanneer er een fysieke taxatie wordt ingepland zal de expert het object grondig  inspecteren. Hij komt langs op locatie van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld bij jouw huisadres, op je werk of op de plek waar de camper gestald staat. Doordat onze experts gepositioneerd zijn door het hele land, is er altijd een expert bij je in de buurt! Hierdoor kunnen we je snel mogelijk een taxatieafspraak inplannen bij een expert uit jouw regio. 

Bovendien hanteren we voor elke fysieke taxatie hetzelfde tarief van € 193,50, ongeacht de locatie of reisafstand. Wel zo gemakkelijk! 

 

Altijd een expert in de buurt!

Nadat je een verzekering hebt afgesloten bij Aveco, neemt het taxatiebureau Aveco expertise & taxatie contact met je op voor het inplannen van een taxatie afspraak. 

Wanneer er een fysieke taxatie wordt ingepland komt de expert bij je langs op locatie. Bijvoorbeeld bij jouw huisadres, op je werk of op de plek waar de camper gestald staat. Doordat onze experts gepositioneerd zijn door het hele land, is er altijd een expert bij je in de buurt! Hierdoor kunnen we je snel mogelijk een taxatieafspraak inplannen bij een expert uit jouw regio. 

Bovendien hanteren we voor elke fysieke taxatie hetzelfde tarief, ongeacht de locatie of reisafstand. Wel zo gemakkelijk! 

Gedetailleerde inspectie

Omdat de expert bij je langskomt op locatie kan hij jouw camper goed en gedetailleerd inspecteren. Bij een uitgebreide inspectie hoort 

De voordelen van een fysieke taxatie

Alle voordelen van een fysieke taxatie op een rij:

 

de taxatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur

de expert komt bij je langs op locatie om jouw object te bekijken

✔ uitgebreid en gedetailleerde inspectie incl. vochtmeting

de expert kan ter plekke advies geven en al je vragen beantwoorden

altijd een expert in de buurt (m.u.v. de Waddeneilanden)

vast tarief door heel Nederland 193,50, ongeacht locatie

uitgebreid digitaal taxatierapport

Veelgestelde vragen over fysieke taxatie

De taxateur komt de dagwaarde van jouw camper (opnieuw) bepalen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de oorspronkelijke nieuwwaarde, de technische gegevens en de aanwezige accessoires. Bij het bepalen van de algehele conditie hoort ook een vochtmeting. Eventueel aangetroffen beschadigingen worden in het rapport vastgelegd met een reparatieadvies.

De taxaties vinden plaats tussen 9.00 en 14.00 uur op de dag. De taxateur belt jou op de afgesproken dag rond 08:30 uur om de afspraak te bevestigen. Hij zal dan zo goed mogelijk aangeven hoe laat hij bij jou zal zijn.

De taxateur heeft - afhankelijk van de omstandigheden en het type camper - ongeveer een uur nodig voor de taxatie.

Een online taxatie is snel en gemakkelijk, vanuit huis. Deze taxatie is gebaseerd op door jou verstrekte informatie zoals foto's en details. Deze vorm van taxatie is minder nauwkeurig door mogelijke ontbrekende of onnauwkeurige gegevens. Bij een fysieke taxatie komt er de gecertificeerde taxateur bij jou op locatie. Deze vorm van taxeren is gedetailleerder en nauwkeuriger, aangezien de taxateur alles direct kan beoordelen.

De kosten van een fysieke taxatie bedragen 193,50 euro.

Ja, je mag bij de taxatie aanwezig zijn. Dit kan nuttig zijn om vragen te stellen en extra informatie te geven over je voertuig.

De taxateur wil jouw camper graag van alle kanten goed kunnen bekijken en inspecteren. Daarvoor is voldoende ruimte rondom de camper nodig. Dat kan het beste als de camper buiten staat. Binnen mag natuurlijk ook als de camper maar goed toegankelijk is. Omdat de taxateur de camper ook van binnen wil bekijken is het nodig dat de sleutels
aanwezig zijn. Tenslotte heeft de taxateur voor de taxatie zaken nodig zoals het kentekenbewijs, alarm- of beveiligingscertificaten, het onderhoudsboekje en eventuele
aankoopnota’s van accessoires die mogelijk invloed hebben op de waarde van jouw camper.

Als de camper niet bij jou thuis wordt getaxeerd maar bijvoorbeeld op locatie bij de dealer, is het goed om die hiervan op de hoogte te brengen. Dit om te voorkomen dat de camper niet toegankelijk is en de taxatie dan niet door zou kunnen gaan. Wil je dat wij dit voor jou regelen bij de dealer? Geef dat dan gerust door aan onze planning.

Daarnaast is het handig om relevante documentatie over de camper of caravan bij de hand te houden, zoals het kentekenbewijs, alarm- of beveiligingscertificaten, het onderhoudsboekje en eventuele aankoopnota’s van accessoires die mogelijk invloed hebben op de waarde van jouw camper.

Als de afspraak voor de taxatie niet door kan gaan, meld dit dan graag zo snel mogelijk. De taxaties worden op route ingepland. Tijdens drukkere periodes kan het enige tijd duren voordat jouw taxatieafspraak opnieuw ingepland kan worden.

Als de taxatie op de afgesproken datum niet door kan gaan - doordat bijvoorbeeld de camper niet beschikbaar is of omdat jezelf niet aanwezig bent - dan zijn we genoodzaakt om voorrijkosten in rekening te brengen.

Als de camper na de vorige taxatie meer waard is geworden - bijvoorbeeld doordat er nieuwe accessoires of systemen zijn gemonteerd of omdat er omvangrijke reparaties zijn uitgevoerd - geef dit dan door aan de taxateur. Hij kan dit dan meenemen in de nieuwe taxatie.

We staan voor je klaar!

Debbie Colling

Medewerker Planning

taxatie@avecoverzekeringen.nl

De experts bij Aveco

Onze experts en liefhebbers op het gebied van campers, caravans en tenttrailers.

Wat komt de taxateur doen?
De taxateur komt de dagwaarde van je camper (opnieuw) bepalen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de oorspronkelijke nieuwwaarde, de technische gegevens en de aanwezige accessoires. Bij het bepalen van de algehele conditie hoort ook een vochtmeting. Eventueel aangetroffen beschadigingen worden in het rapport vastgelegd met een reparatieadvies.

De taxatie is bij mij aan huis.
Wat moet ik doen voordat de taxateur komt?
De taxateur wil uw camper graag van alle kanten goed kunnen bekijken en inspecteren. Daarvoor is voldoende ruimte rondom de camper nodig. Dat kan het beste als de camper buiten staat. Binnen mag natuurlijk ook als de camper maar goed toegankelijk is. Omdat de taxateur de camper ook van binnen wil bekijken is het nodig dat de sleutels aanwezig zijn.

Tenslotte heeft de taxateur voor de taxatie zaken nodig zoals het kentekenbewijs, alarm- of beveiligingscertificaten, het onderhoudsboekje en eventuele aankoopnota’s van accessoires die mogelijk invloed hebben op de waarde van uw camper.

De taxatie is bij de stalling of de dealer. Moet ik nog iets doen?
Als de camper niet bij u thuis wordt getaxeerd maar bijvoorbeeld op locatie bij de dealer, is het goed om die hiervan op de hoogte te brengen. Dit om te voorkomen dat de camper niet toegankelijk is en de taxatie dan niet door zou kunnen gaan. Wilt u dat wij dit voor u regelen bij de dealer? Geef dat dan gerust door aan onze planning.

Hoe laat komt de taxateur?
Bij het maken van de taxatie-afspraak hebt u al een indicatie gekregen van het moment dat de taxateur langs komt. Doorgaans vinden de taxaties plaats in de ochtend tot begin van de middag. De taxateur belt u op de afgesproken dag rond 08:30 uur om de afspraak te bevestigen. Hij zal dan zo goed mogelijk aangeven hoe laat hij bij u zal zijn.

Hoe lang duurt de taxatie?
De taxateur heeft - afhankelijk van de omstandigheden en het type camper - ongeveer een uur nodig voor de taxatie.