Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Caravanverzekering

Caravanverzekering

Een caravan verzekeren is anders dan een auto of een camper, het moet niet maar mag wel. Een caravanverzekering is niet verplicht. Dat komt omdat deze is meeverzekerd op de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) van het trekkende voertuig, mits deze is aangekoppeld of net aangekoppeld was. Daarom kan ook alleen de verzekeraar van het trekkende voertuig een groene kaart afgeven voor uw caravan. Maar waarom zou u uw caravan dan alsnog apart verzekeren? Dat heeft te maken met het financiële risico wat u loopt bij schade of totaal verlies. De WA dekking dekt namelijk alleen maar de schade die u bij anderen veroorzaakt, niet de schade die u zelf heeft. Maar wat voor caravanverzekering is voor u geschikt? Zijn er veel verschillen en zo ja welke? Als specialist in caravanverzekeringen nemen wij hieronder graag de tijd om hier dieper op in te gaan.


Beste caravanverzekering

Samen met onze klanten en in nauwe samenwerking met onze samenwerkende caravanbedrijven bieden wij een caravanverzekering op maat aan. Een caravanverzekering met uitstekende voorwaarden en tegen een scherpe premie.

Bij Aveco Verzekeringen stellen wij het belang van de klant voorop. Wij bieden onze klanten hoogwaardige en persoonlijke service om ze in vervelende situaties te ontzorgen. Daarnaast hebben wij een eigen caravan herstelnetwerk, bestaande uit meer dan 40 caravandealers. Door de korte lijnen met onze herstellers ervaren onze klanten een prettige en vlotte afhandeling bij schade. En dat maakt het verschil, dat maakt onze verzekering de beste caravanverzekering. Onze caravanverzekering is geschikt om een nieuwe caravan te verzekeren maar ook tweede hands caravans kunt u verzekeren bij Aveco. En daarmee bent u dan ook verzekerd voor stormschade, diefstal of ongelukjes als een vallende fiets van een kind.

Nieuwe caravan verzekeren

Een nieuwe caravan wordt bij Aveco Verzekeringen op basis van een unieke 8-jarige nieuwwaarderegeling verzekerd. Uw nieuwe caravan is hiermee maar liefst 8 jaar lang verzekerd op basis van de nieuwwaarde van het moment van aankoop; gedurende de eerste 5 jaren bent u voor de volledige nieuwwaarde verzekerd en voor de 3 jaren daarna geldt een afschrijving van 1,5% per maand. Na deze 8 jaar krijgt u bij totaal verlies de dagwaarde +10% uitgekeerd. Met deze unieke en langdurig waardevaste regeling kunt u onbezorgd van uw nieuwe caravan en uw vakantie genieten.

Gebruikte caravan verzekeren

Bij Aveco Verzekeringen is uw gebruikte caravan na aankoop 3 jaar lang verzekerd op basis van aanschafwaarde. Na deze 3 jaar krijgt u bij totaalverlies de dagwaarde +10% van uw caravan uitgekeerd.

Is het verstandig om een tweedehands of gebruikte caravan te verzekeren? Dit hangt helemaal af van het financiële risico wat u zelf wenst te dragen. De waarde en het risico voor u persoonlijk zijn doorslaggevend. Een caravan is een object waar u niet altijd bij aanwezig bent, deze staat regelmatig maandenlang in een stalling of op een seizoen plek op de camping. Ook dan loopt u financieel risico, er zijn helaas vele voorbeelden van brand bij stallingen of omvallende bomen die een caravan onbruikbaar maken. Wenst u dit financiële risico zelf te dragen of aan een verzekeraar als Aveco over te dragen? Dit is een afweging die u voor uzelf moet maken. U kunt altijd vrijblijvend informeren bij 1 van onze adviseurs voor advies, zij zijn opgeleid om u in uw persoonlijke situatie te adviseren.

Allrisk caravanverzekering

Als u uw caravan verzekert, dan heeft u eigenlijk geen All Risk caravanverzekering, ondanks dat mensen dat soms denken. Allrisk is namelijk WA + volledig casco en zoals hierboven reeds beschreven is de aansprakelijkheid (het WA gedeelte) verzekerd via het trekkende voertuig. Het gaat dus om een casco verzekering en hiermee bent u verzekerd als gevolg van diefstal, inbraak, brand en schade aan uw caravan. Daarnaast ontvangt u bij Aveco Verzekeringen gratis een inventaris dekking van € 2.500,-.

Aanvullende dekkingen caravanverzekering

Bij onze caravanverzekering kunt u zelf kiezen of u hagelschade en stormschade aan uw caravan wilt mee verzekeren en u kunt de verzekering uitbreiden met een rechtsbijstand dekking.

Heeft u een hagelbestendig / hagelbestendiger dak? Dan ontvangt u van ons 70% korting op de hagelschadepremie. Heeft uw caravan geen hagelbestendiger dak en krijgt u te maken met hagelschade, dan kunt u bij Aveco het dak van de caravan laten herstellen in een hagelbestendiger dak. Dit wordt per (hagel)schade specifiek bekeken.

Tevens kunt u een verhaalsrechtsbijstand bij uw caravanverzekering afsluiten. 

Voordelen caravanverzekering

Hierbij zetten we graag de belangrijkste voordelen van onze caravanverzekering op een rij:

  • Standaard eigen risico van € 250,- vervalt bij schadeherstel door aangesloten caravanbedrijf
  • Gratis inventarisdekking t.w.v. €  2.500,-
  • Vervangende caravan bij schade
  • Verzekerd bij stalling in het buitenland
  • 24/7 hulp door de Aveco Alarm Centrale
  • 70% premiekorting op hagel- en stormdekking bij hagelbestendiger dak
  • Premiekorting bij extra vrijwillig eigen risico van € 300,-

Lees hier onze tips en informatie voor caravan beveiliging. Ook bieden wij u tips voor het beladen van uw caravan

Polisvoorwaarden caravanverzekering

In de Aveco polisvoorwaarden kunt u precies lezen wat er allemaal onder onze caravanverzekering valt. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0523-282729, onze adviseurs helpen u graag verder.

Caravanverzekeringspremie berekenen

U kunt door het invullen van een aantal gegevens van u en van uw caravan een vrijblijvende offerte aanvragen en vervolgens makkelijk en snel zien wat de premie is. Ook kunt u de verzekering wanneer wenselijk volledig online afsluiten.

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.