Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Taxatie

Dé specialist voor expertise en taxatie van uw camper of caravan

Aveco expertise & taxatie en maakt onderdeel uit van Vrieling Adviesgroep. Aveco is een landelijk werkende organisatie en is dé specialist op het gebied van expertises en taxaties van campers en caravans. Door jarenlange ervaring in de branche van campers en caravans kennen wij de markt. Ons team bestaat uit ervaren en vakkundige experts.

Wij zijn dé partner voor expertise en taxatie voor verzekeraars en gevolmachtigden, camper- en caravan eigenaren. Aveco expertise & taxatie kenmerkt zich door professionaliteit, slagvaardigheid en objectiviteit.


Een camper is niet te vergelijken met een personenauto. Dit betekent dat bij camperschade ook andere kennis en expertise noodzakelijk is om te komen tot een juiste schadevaststelling. De vaststelling van de schadeomvang tegen een reële waarde en met de juiste techniek gerepareerd.

Uiteraard kan er sprake zijn van een meningsverschil tussen u en de expert, of met Aveco Verzekeringen over de dekking van de polis, of over de hoogte of oorzaak van de schade. In dat geval kunt u als verzekerde een eigen, onafhankelijke, expert inschakelen (een contra-expert). In bepaalde gevallen worden de kosten van de contra-expert vergoed door de verzekeraar.

De experts zijn bekend met de polisvoorwaarden van Aveco Verzekeringen. Hierdoor kunnen onze schadebehandelaars de schade snel en naar tevredenheid afwikkelen, zodat u weer kunt genieten van uw camper(vakanties).

Taxatie

Aveco Verzekeringen zal bij totaal verlies van uw camper de dagwaarde bepalen. In vele gevallen is het achteraf bepalen van de dagwaarde moeilijk en soms onmogelijk. Een taxatierapport van Aveco expertise & taxatie biedt hiervoor de uitkomst. Een deskundig expert bepaalt de huidige dagwaarde van de camper die wordt vastgelegd in een uitgebreid taxatierapport. Zo heeft u en uw verzekeraar vooraf duidelijkheid over de werkelijke dagwaarde van uw camper.

De volgende zaken worden onder andere in het taxatierapport vermeld:

- De oorspronkelijke nieuwwaarde
- De taxatiewaarde ofwel de werkelijke dagwaarde
- De technische gegevens van uw camper
- De aanwezige accessoires met merk en type omschrijving
- De staat van onderhoud, waaronder controle van gas-, water- en elektraleidingen
- Het resultaat van de vochtmetingen
- Eventueel aangetroffen beschadigingen met reparatieadvies

Het taxatierapport wordt digitaal opgemaakt met vochtmeting en foto's.

Voordelen camper taxatie

Is een camper taxatie dan nog wel nodig? Het is niet verplicht, maar het kan een groot voordeel zijn bij totaalverlies van uw camper. Maar daarnaast kan het ook een toegevoegde waarde zijn als u een tweedehands camper koopt. Een camper taxatie geeft namelijk een goed beeld van de kwaliteit en de waarde van uw camper. De camper wordt op een aantal essentiële onderdelen gecheckt en alle bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreide rapportage. Op deze manier kunt u gelijk nagaan of de conditie van de camper is zoals deze bij aankoop aan u is voorgesteld.

Nog een voordeel is dat ook accessoires, zoals een fietsendrager en luifel, ook worden meegenomen in de uiteindelijke taxatiewaarde. Het kan ook positief uitpakken voor de verzekeringspremie. De eenmalige kosten voor de taxatie zijn relatief laag maar verdienen zichzelf terug wanneer u aanspraak maakt op uw verzekering!

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.