Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Beveiligingseisen

Zorg voor adequate beveiliging van uw camper

Het is raadzaam om uw camper goed te beveiligen. Dit kan door middel van een elektronische beveiliging of door een mechanisch versnellingsbakslot. Daarnaast is het verstandig om ook extra deursloten te plaatsen, zodat uw persoonlijke spullen ook goed beveiligd zijn tegen diefstal.

Afhankelijk van de nieuwwaarde of taxatiewaarde (dagwaarde) van uw camper geldt er bij de camperverzekering een beveiligingseis.

Campers met een cataloguswaarde of taxatiewaarde t/m € 75.000,- 

Voor campers met een cataloguswaarde of taxatiewaarde t/m € 75.000,- is minimaal een affabriek-startonderbreker of een goedgekeurd mechanisch versnellingsbakslot (Construct Premium of Bearlock NRK) verplicht.

Campers met een cataloguswaarde van € 75.001,- t/m € 150.000,- 

Voor campers met een cataloguswaarde van € 75.001,- t/m € 150.000,- is minimaal een SCM alarmklasse 2 óf een goedgekeurd mechanisch versnellingsbakslot (Construct Premium of Bearlock NRK) of een MEA beveiligingssysteem verplicht. 

Campers met een cataloguswaarde boven de € 150.000,- 

Voor campers met een cataloguswaarde boven de € 150.000,- is de beveiligingseis afhankelijk van het merk en type van uw camper.

Mercedes-Benz V-Klasse of Volkswagen T2, T3, T4, T5, T6 

Voor een Mercedes-Benz V-Klasse of Volkswagen T2, T3, T4, T5, T6 geldt dat er altijd een goedgekeurd mechanisch beveiligingsslot (Construct Premium of Bearlock NRK) ingebouwd en geactiveerd dient te zijn. Indien de dagwaarde hoger is dan € 75.000,- dan wordt de cataloguswaarde gehanteerd voor het bepalen van de beveiligingseis.

Voor de Volkswagen T5 en T6 geldt tevens dat er een door de preventiecommissie goedgekeurd OBD Lock en in geval van een automatische transmissie een goedgekeurde protectieplaat gemonteerd dient te zijn.

Met Construct hebben wij een klantenactie m.b.t. het mechanisch beveiligingsslot Construct Premium. Klik op onderstaande button om naar de speciale actiepagina te gaan.

Construct klantenactie

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.