1689083196880

De camper langdurig parkeren bij een camperstalling in de buurt is de meest logische en veilige oplossing.

Tips & Tricks: parkeren

Mag ik mijn camper op de openbare weg parkeren?

Uw camper voor de deur parkeren, zodat u rustig kunt inpakken. Of de camper ook als dagelijks vervoermiddel gebruiken? Wat zijn nou eigenlijk de regels rondom je camper parkeren aan de openbare weg? Wij zochten het uit. 

APV-regel 

Op deze vraag is maar één antwoord; dat ligt aan de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van de gemeente waar u woont. Het grootste deel van de gemeenten volgt hierin de APV van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Deze is vrij duidelijk, je mag niet langer dan drie dagen je camper op de openbare weg parkeren. Hiermee wordt langs de rijweg, pleintjes, parkeerplaatsen, plantsoenen, passages en stoepen bedoeld. In enkele gemeenten is dit zelfs korter of langer, maximaal 7 dagen. In enkele gemeenten is de toevoeging opgenomen dat campers langer dan 6 of breder dan 2,4 meter helemaal niet in de openbare ruimtes mogen parkeren. Deze campers zouden dan officieel geparkeerd moeten worden op een parkeerplaats die geschikt is voor vrachtwagens.

 

Help, en nu? 

Er zijn een aantal manieren om de camper toch dicht bij huis te kunnen parkeren. Zo kan je er natuurlijk voor kiezen om de camper op eigen terrein te stallen. Nu geldt echter in sommige gemeenten dat ook dit verboden is, aangezien het straatbeeld hiermee aangetast wordt. Daarnaast is het wisselend hoe de gemeente deze APV regels behandelt. De meeste gemeenten kiezen ervoor om pas te handelen naar deze regel, zodra er klachten komen van omwonenden. Dan volgt er meestal eerst een waarschuwing, voordat er een boete op de mat ligt. Het verplaatsen van de camper naar een ander plekje in de stad is helaas geen oplossing. Dan blijven dezelfde regels gelden! Je zou de kans op klachten natuurlijk wel kunnen verkleinen door met de buren in overleg te gaan en zeker niemand te hinderen met uw camper. De camper langdurig parkeren bij een camperstalling in de buurt is de meest logische en veilige oplossing.

 

Vragen?

Wat is uw ervaring met parkeren op de openbare weg? Of heeft u nog aanvullende vragen hierover? Neem dan contact op via info@avecoverzekeringen.nl. We horen graag van u!