Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Betalingsachterstand

Hoe gaan wij om met betalingsachterstanden?

Het kan gebeuren dat u niet genoeg geld op uw rekening heeft staan, het lukt ons dan niet om de premie te incasseren. U ontvangt dan een brief van ons met het verzoek om de premie zelf aan ons over te maken. Het kan ook gebeuren dat u een keer vergeet om de premie over te maken. Indien wij uw premie na 30 dagen nog niet ontvangen hebben, is er sprake van een betalingsachterstand. U ontvangt dan van ons een betalingsherinnering. Een tweede en derde betalingsherinnering ontvangt u na 45 dagen en daarna 60 dagen.

Het kan gebeuren dat u uw premie (tijdelijk) niet kunt betalen. Veel mensen hebben hier wel eens mee te maken gehad. Het kan verschillende redenen hebben waarom mensen hun premie niet kunnen betalen, zoals een echtscheiding of een daling van de inkomsten. Indien u uw premie niet kunt betalen adviseren we u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing. Hoe sneller u contact met ons op neemt, hoe groter de kans is dat het samen kunnen oplossen. Hieronder leest u welke keuzes er zijn.

Wat kunt u doen bij een betalingsachterstand?

 • U kunt de openstaande premie direct betalen. Het openstaande bedrag kan overgemaakt worden naar ons rekeningnummer, deze staat op de factuur of betalingsherinnering. Vermeld daarbij uw polisnummer, uw naam en het factuurnummer. Het polisnummer en factuurnummer vindt u op de factuur of betalingsherinnering.
 • Als uw rekeningnummer gewijzigd is, kan dit de reden zijn dat de automatische incasso niet gelukt is. Wij verzoeken u om uw nieuwe rekeningnummer aan ons door te geven.

Betalen via automatische incasso?

 • Met een automatische incasso verkleint u het risico dat u een premiebetaling mist. Bovendien zijn de poliskosten lager dan bij een acceptgiro. Bij een automatische incasso betaalt u €1,50 per incassotermijn, bij een acceptgiro is dit €2,50. Deze bedragen zijn exclusief de assurantiebelasting, die 21% bedraagt.
 • Om dit te regelen kunt u contact opnemen met ons. Hiervoor kunt u bellen naar 0523 – 28 27 26. Onze adviseurs helpen u dan om dit te regelen.

Komt het even niet uit om de premie te betalen?

 • Als u niet meteen kunt betalen is het advies om contact met ons op te nemen. Dit kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur door te bellen naar 0523 – 28 27 26. Er wordt samen met u gekeken naar de mogelijkheden om de achterstand te betalen. De adviseur kan kijken of het verstandig is om de verzekering aan te passen zodat de premie lager wordt. Onze adviseurs helpen u om een juiste keuze te maken.
 • Wellicht kan er een betalingsregeling vastgesteld worden. In dat geval moeten wij de afgesproken bedragen wel van u ontvangen of kunnen incasseren van uw rekening. Als dat niet lukt, vervalt de regeling.

Wat gebeurt er als u niet betaalt?

 • Wanneer u niet reageert op onze betalingsherinneringen kan dit vervelende gevolgen hebben. Daarom is het advies om meteen contact met ons op te nemen. Onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat de gevolgen zijn en helpen om de gevolgen te voorkomen. Dit kan er gebeuren:
  • Indien u een schade heeft, wordt dit niet meer vergoed
  • Uw verzekering kan worden stopgezet
  • U wordt gemeld als een wanbetaler bij Stichting CIS (Stichting Centraal Informatie Systeem). Deze databank heeft als doel een verantwoord acceptatie-, risico- en fraudebeleid voor verzekeraars. Meer informatie kunt u vinden op www.stichtingcis.nl.
  • Een verzekering afsluiten in de toekomst wordt lastiger
  • Er kunnen gevolgen zijn voor de vrijstelling van uitkeringen van levensverzekeringen. Deze kunnen (mogelijk) gevolgen hebben voor uw inkomstenbelasting.
  • Indien het om een levensverzekering gaat krijgt u geen of een lagere uitkering bij overlijden.
 • Als u niet reageert op onze betalingsherinneringendan neemt een incassobureau de incasso van ons over. Het incassobureau brengt extra kosten in rekening. Deze kosten zijn voor u en komen boven op de schuld.
 • Een motorrijtuigverzekering is verplicht. De dekking van uw verzekering stopt als u deze niet betaalt. Wanneer uw voertuig niet verzekerd is bent u strafbaar en krijgt u van de RDW een boete van honderden euro’s.

Heeft u zorgen over uw financiën of heeft u schulden? Al ruim 36.000 mensen met schuldzorgen werden geholpen met gepast advies via geldfit.nl. Doe via geldfit.nl

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.