PXL_20230504_151009160-01

Van pootvriendelijke straten tot onweerstaanbare hondenparken, we delen graag de resultaten van ons onderzoek.

Tips & Tricks: hond vriendelijke landen

Welke landen in Europa zijn het meest hondvriendelijk om te bezoeken?

Sinds een paar maanden reizen wij, gastbloggers @chantilukiollie, rond in ons campertje met een nieuwe trouwe viervoeter; ons foster hondje Lefka. Nou hadden we al ervaring met het rondreizen met onze reislustige kater Ollie, maar met een hond loop je toch tegen vele andere zaken aan als je een nieuwe reisbestemming kiest. Wij werden heel nieuwsgierig wat het internet nou te vertellen heeft over de hond vriendelijkheid van de verschillende Europese landen. Van pootvriendelijke straten tot onweerstaanbare hondenparken, we delen graag de resultaten van ons onderzoek. 

De 4 meest hond vriendelijke landen in Europa 

1. Frankrijk 

Een land dat voor ons verrassend vaak naar voren kwam eigenlijk! Frankrijk staat blijkbaar niet alleen bekend om zijn gastronomie en romantische sfeer, maar ook honden worden warm omhelst. Zelfs het hondenhart wordt veroverd in Parijs met alle chique hondenboetieks, hondenbakkerijen en hond vriendelijke cafés. In de grote Franse steden mag de hond gewoon mee in de metro en zijn er genoeg groene stroken in de stad voor de honden. Ze noemen de parken in Parijs wel een Dog Catwalk, want de Fransen zijn niet vies om hun chihuahuas in een gestreepte trui te hijsen of wij zagen zelfs een foto van een Yorkie met baret. Het land heeft natuurlijk ook onwijs veel natuur, bergen en lange wandelpaden. Geen verkeerd hondenland dus! 

2. Zwitserland 

Het Alpen-avonturenland voor honden is toch wel Zwitserland. Het land van precisie en horloges neemt blijkbaar ook hun trouwe metgezel serieus. Natuurlijk kan je eindeloos bergwandelingen maken, maar je hebt zelfs georganiseerde hondenskiweekenden. Je hebt ook Lecky Trails, wandelroutes speciaal voor bergwandelaars met honden. Een aanrader is de Agility Trail in Bellwald. In dit wandelgebied vind je een route met verschillende obstakels waar je kan spelen of behendigheidsoefeningen kunt doen. De route is ongeveer 3,6 kilometer en dan heb je zo'n 1,5 uur speelplezier. Dezelfde risico's gelden natuurlijk voor honden als voor mensen in de bergen. Zorg natuurlijk altijd voor voldoende water, snacks en pauzes tijdens het wandelen! 

3. Italie 

Dolce Vita is ook zeker geschikt voor mensen met een hondenhart. Het land heeft veel hond vriendelijke cafés en pizzarestaurantjes, maar heeft ook veel meren en stranden waar je de hete dagen met je hond kan verblijven. Je moet wel op de speciale hond vriendelijke stranden zijn, maar dat waren er in 2019 maar liefst 381 en elk jaar komen er nog meer bij. De meeste hondenstranden vind je in de regio's Emilia-Romagna, Ligurië en Toscane. Zelfs het Gardameer heeft een speciaal hondenstrand genaamd 'Braccobaldo Beach'. Bij de bekende grillrestaurants langs de weg heb je tegenwoordig ook veel Fido-parken, waar een hond even lekker kan rennen. En zelfs in Pompeï, uiteraard aangelijnd, mag je kleine hond ook mee op pad. 

4. Zweden 

In Zweden bestaat het allemansrecht, het recht om te zwerven, wat betekent dat mensen (maar ook honden) vrijelijk door de bossen, velden en langs de meren mogen trekken. Wildkamperen is hierdoor ook toegestaan en een goede reden om met je hond eropuit te trekken in de prachtige natuur. Wie kan er nou nee zeggen tegen panoramische uitzichten en een goede snuffelsessie? Een van de belangrijkste redenen waarom Zweden als hond vriendelijk wordt beschouwd, is het ruime aanbod aan hond vriendelijke accommodaties. Van gezellige blokhutten in afgelegen bossen tot luxe hotels in bruisende steden, op veel plekken mag je je hond blijkbaar gewoon meenemen. 

Wij hebben dus gewoon het internet uitgepluisd, maar zijn heel erg benieuwd naar uw ervaringen met de hond op vakantie. Nog leuke tips? U kunt mailen naar chantilukiollie@gmail.com of stuur een berichtje op Instagram @chantilukiollie.