Aveco_hulpverlening_vrachtauto

De Aveco alarmcentrale doet er alles aan om u weer snel en veilig op weg te helpen, zodat de reis kan worden voortgezet.

Tips & Tricks: pech

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Of u nu met pech langs de snelweg of op een landweggetje staat, op een berg of middenin een drukke stad: u wilt zo snel mogelijk geholpen worden en weer verder kunnen.

De hulpverlening bij Aveco Verzekeringen is in geval van schade of mechanische defecten aan uw camper gedekt binnen de camperverzekering. Daarnaast is er de aanvullende dekking (Pechhulp+) die hulpverlening biedt in specifieke pechgevallen. De vervangende camper is hier ook onderdeel van. Tenslotte valt een deel van de hulpverlening ook nog onder een doorlopende reisverzekering.

De Aveco alarmcentrale doet er alles aan om u weer snel en veilig op weg te helpen, zodat de reis kan worden voortgezet. Eerst proberen we u telefonisch te helpen, lukt dit niet dan schakelen we een hulpdienst in. Mocht het niet lukken ter plaatse te repareren, dan moet de camper worden weggesleept naar een garage. Afhankelijk van de noodzakelijke reparatie en hoeveel tijd dit kost, gaan we verder kijken wat nodig is om uw reis zo snel mogelijk voort te zetten.

Pech krijgen is niet leuk, niemand zit erop te wachten, het overkomt je. Hulpverleners doen hun uiterste best u te helpen en vaak lukt dat ook snel. Naar aanleiding van een melding kijkt een hulpverlener altijd wat wij voor u kunnen betekenen daar waar u bent gestrand, om zo spoedig mogelijk een oplossing te vinden. Maar een hulpverlener is ook voor een deel afhankelijk van de informatie die u kunt geven. Zo is het bijvoorbeeld goed om uw kenteken paraat te hebben en helpt het veel als u de afmetingen van uw camper weet.

 

De locatie van stranden

Pechgevallen zijn altijd onverwacht en komen ook op allerlei plekken voor, van een drukke stad tot onherbergzaam en dunbevolkt gebied. Het kunnen aangeven van de exacte locatie van stranden is groot belang omdat, buitenlandse hulpdiensten vaak niet de tijd nemen om uw locatie te gaan zoeken en dan onverrichte zaken verder rijden.

 

Het moment van stranden

Ook het moment van stranden kan verschil maken. Uiteraard zijn er veel pechgevallen in het hoogseizoen, dat maakt dit ook automatisch de drukste periode voor bergers van campers in het buitenland. Ook maakt het uit of het een doordeweekse dag is of in het weekend. In het weekend en ook op feestdagen zijn niet alle bedrijven open waardoor het wachten op herstel of hulp bij garages vaak langer duurt.

 

Enkele tips

De hulpverleners van de Aveco alarmcentrale stellen alles in het werk om zo snel mogelijk de juiste hulp te bieden. Hierbij geven we u enkele tips die u kunnen helpen in een pechsituatie:

  • Blijf kalm en zorg dat u en uw reisgenoten zo snel mogelijk in veiligheid zijn
  • Bij pech met uw camper belt u de Aveco alarmcentrale via + 31 523 – 20 80 30
  • Houdt uw kenteken en de afmetingen van uw camper paraat
  • Zorg altijd voor voldoende water. In de brandende zon  aan de kant van de weg staan zonder water is niet prettig.
  • Sleutelhulp op de locatie van stranden zoals wij die in Nederland hebben, bestaat niet overal. Vaak word u in het buitenland direct weggesleept naar een garage.
  • Pechhulp in Frankrijk: Langs de Franse snelwegen mag alleen de snelwegpolitie hulp sturen. Deze dient u zelf in te schakelen. De Aveco hulpverleners kunnen dit helaas niet voor u regelen. Langs de Franse snelwegen staan oranje praatpalen waarmee u hulp kunt inschakelen of dit kan via 112. Zij schakelen een dépanneur (berger) in. Om veiligheidsredenen mag er in Frankrijk niet gesleuteld worden langs de snelweg. De camper wordt weggesleept door een dépanneur naar een depot van de sleepdienst of de dépanneur zet de camper direct af op een provinciale weg. Daarna dient u de Aveco alarmcentrale te bellen voor een tweede berger die u kan laten afslepen naar een garage.
  • Wanneer er sprake is van het afslepen van de camper, maak dan foto’s van de camper zodat aangetoond kan worden dat de camper zonder schade is geborgen. Maak ook foto’s van het voertuig van de bergingsdienst.

 

Vervangende camper

Als u recht heeft op een vervangende camper dan zal deze vanuit Nederland naar u worden gebracht. Wij doen ons uiterste best om deze zo spoedig mogelijk te brengen en stellen hiervoor alles in het werk wat binnen onze mogelijkheden ligt. Hoe snel deze er is, is onder andere afhankelijk van de afstand maar ook van regels en wetgeving in landen. Zo is het voor onze chauffeurs bijvoorbeeld niet toegestaan om op weekenddagen door Duitsland te rijden.