Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Deel 34

Hoe gezellig is ons camperleven?

Allereerst wens ik de vaste lezers van deze column een heel mooi, gezond en gezellig reisjaar 2017. Ik hoop dat we elkaar in het komende reisjaar weer eens mogen ontmoeten. Want we vinden niets leuker dan onderweg zomaar spontaan te worden aangesproken door camperaars die onze gidsen gebruiken en ons herkennen aan bijvoorbeeld het logo van Camperroutes op onze camper. Trouwens, medecamperaars kunnen ons geen groter plezier doen dan een wijntje bij onze camper te komen drinken of ons ervoor uit te nodigen. Als kampeerders die vanaf begin jaren zeventig Europa doortrokken met een lichtgewicht tentje in de bagage, hebben we altijd erg genoten van de vele ontmoetingen met medekampeerders. Door onze oude kampeertraditie stellen we ons vaak even voor aan nieuwe buren als we ons op een camping installeren. Dat levert heel wat leuke en soms verrassende contacten op.

Soms missen we dat als we camperplaatsen aandoen. Hoe dicht je ook bij elkaar staat, vaak blijven de deuren gesloten en blijft het contact beperkt tot een groet op afstand. Het merkwaardige begrip ‘campinggedrag niet toegestaan’, dat op veel camperplaatsen geldt, werkt gezelligheid niet erg in de hand. Bovendien heeft bijna iedereen televisie aan boord - wij ook - en die gaat dan vaak om zes uur al aan. Even het nieuws kijken, DWDD of wat sport en voor je het weet is de avond alweer voorbij.

Maar in de praktijk vinden we onderweg genoeg gezelligheid. Een paar jaar geleden zaten we in Dénia, aan de Spaanse Costa del Sol, zo snel aan de koffie bij onze overburen, dat we nog niet eens de camper waterpas hadden kunnen zetten. Gezellig en leerzaam, want we werden werkelijk overstelpt met tips voor tochten in het achterland van de Costa del Sol. Soms worden we herkend en voelen we ons heel even semi-bekende Nederlanders. ‘Zijn jullie Mike en Loes?’ vroeg een camperaar ons in de buurt van de Mont-Saint-Michel. ‘O wat leuk, we hebben al jullie gidsen. En we hebben er al heel veel plezier van gehad…’ En het werd nog tot laat in de avond heel gezellig!

Ook op onze laatste reis, door Portugal, deden we weer veel leuke contacten op. Enkelen van hen zitten nu met ongeduld op onze nieuwe gids te wachten, meldden ze ons in de afgelopen weken. Hij komt er aan, maar dat wordt wel pas in de loop van maart. We hebben zo vreselijk veel moois gezien, dat het uitwerken ervan weer een hele kluif is. Maar wel een lekkere kluif. En intussen maken we nieuwe reisplannen voor 2017. Wordt het Scandinavië? Of wordt het Schotland? Of misschien wel allebei? Dat is nog een dilemma. Over beide bestemmingen krijgen we veel vragen. Blijf ons volgen, dan leest u het vanzelf!

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.