Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Deel 24

Ons wenslijstje voor 2016 en 2017

De afgelopen jaren zijn we heel braaf naar landen geweest waar iedereen probleemloos rond kan reizen. Wanneer we op beurzen stonden vroegen bezoekers ons vaak naar gidsen over Estland of Letland. En of we ook naar Albanië waren geweest, of naar Macedonië. En dan dachten we altijd: daar zouden we ook best eens heen willen gaan, maar dan gewoon voor onszelf en niet om er reisgidsen van te maken. Aan de andere kant: het is altijd prettig om rond te reizen in een land waar je de taal enigszins spreekt of je een beetje verstaanbaar kunt maken. En dus blijven Engeland, Schotland, Frankrijk, Spanje en Italië onze favorieten. Of Oostenrijk en Zwitserland, die staan nog op ons lijstje. 
 
Maar nu is er iets gebeurd waardoor we onze plannen toch weer wat moeten aanpassen. Onze zoon is in december naar Canada vertrokken met een werkvergunning voor een jaar en dat kan zomaar twee jaar of permanent worden. Dus hebben we alle mogelijkheden in kaart gebracht om aan het eind van de zomer, of eventueel volgend voorjaar een reis naar en door Canada te gaan maken. We vliegen dan via IJsland en maken daar een mooie tussenstop van een dag of zes, zeven. Genoeg om even een campertje te huren en een paar dagen rond te trekken in het land waar we al jaren het allerliefst heen willen. Maar ja, in IJsland is alles peperduur, dus het huren van campertje voor een week kost bijna net zoveel als twee weken all-in naar Thailand met z’n tweeën. 
 
Nu kijken we dus naar de mogelijkheid om met onze eigen camper op de boot via Faroer naar IJsland te gaan en dan na een rondreis nog even twee weken over te wippen naar Canada. De begroting is nog niet helemaal rond en we betwijfelen ook of we van zo’n reis meer dan 30 reisgidsen kunnen verkopen. Dus het kan nog alle kanten uit.
 
Intussen nadert het moment dat we onze camper weer uit het vet halen (hij staat lekker warm gestald in de winter) en aan ons nieuwste project kunnen beginnen: mooie routes in Nederland voor een lang weekend of een week, met af en toe een uitstapje de grens over. De bedoeling is dat we deze gids in 2017 uitbrengen. Intussen schrijven we de wintermaanden vol aan twee gidsen die binnenkort - tussen eind maart en half april - uitkomen: een route naar Zuid-Frankrijk en een vernieuwde versie van onze Italiaanse routes naar Rome, Toscane en Umbrië.
Het is heel wat anders dan Albanië, of IJsland, of Canada, maar ja uiteindelijk vinden we het reizen in het makkelijk begaanbare deel van Europa, inclusief ons eigen land, toch het leukste!
Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.