Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Deel 22

Alle reisplannen in de prullenbak!

De laatste vier jaar hebben we onze reizen steeds een jaar van tevoren gepland. Als je reisgidsen wilt uitgeven, kan je niet zo maar op de bonnefooi op weg gaan, maar moet de hele reis behoorlijk voorbereid worden. Zes weken reizen (soms iets meer, soms iets minder) en dan 3 maanden produceren. Dat is het ijzeren ritme van actief blijven na je pensioen!
 
Dit jaar kwam er even een kink in de kabel. We wilden in september en oktober naar Portugal, maar helaas raakten we onverwacht snel door onze voorraad gidsen heen. Dus moesten we in allerijl de plannen omgooien. Eerst vier gidsen herzien en opnieuw laten drukken en dan zo snel mogelijk weg, naar Portugal. Met een beetje geluk konden we er dan in mei en juni nog een mooie reis naar Scandinavië aan vastplakken. De reisgidsen waren al besteld en op de Vakantiebeurs in januari 2016 zouden we dan de nodige tips en brochures kunnen verzamelen. 
 
Maar toen gooide onze dochter roet in het eten. Ze had eindelijk haar flatje verkocht, dat vier jaar te koop had gestaan vanaf het moment dat ze ging samenwonen en trouwen. Het werd tijd voor iets nieuws: een cadeautje voor pa en ma. Jullie worden “opa en oma” vertelde ze met een stralende lach op haar gezicht. En zo kwam het dat alle reisplannen in één keer in de prullenbak konden. Want een eerste kleinkind, tja dat wil je van zo dichtbij mogelijk meemaken.
 
Gelukkig hebben we al een paar jaar een alternatief plan op de plank liggen: een CamperRoutegids van de mooiste regio’s in Nederland. Die gaan we nu versneld produceren en blijven in de tussentijd dicht in de buurt van ons kleinkind in wording.
Als de huidige nazomer een beetje wil doorzetten kunnen we snel op weg, maar eerst gaan we in onze heerlijke Achterhoek Kerst vieren met de kids. En daarna gaan we vol blijde verwachting het nieuwe jaar in.
 
We wensen al onze vaste lezers heel fijne Kerstdagen en een gezond en reislustig 2016!
Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.