Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Klantervaring Peter & Joan

Peter en Joan camperen al sinds 1999. Na een Westfalia T3 (ui 1986) volgde een T4 (uit 2003) en vervolgens kregen ze in september 2014 prachtige nieuwe Adria Twin 600 SPT Titan op hun naam. Een echte eyecatcher met een Metalic Orange kleur! Als ze weer opnieuw op pad willen lopen ze naar de camper en komen er dan ineens achter dat deze niet meer op zijn plek staat..

We spreken Peter & Joan over hun ervaringen.

Dat was vast schrikken! Hoe kwamen jullie erachter dat de camper was gestolen?

We liepen naar de camper met onze tassen in de hand, klaar om een paar dagen weg te gaan. Hij stond gewoon niet meer op de plek waar we hem hadden achtergelaten. Het duurde even voordat we dat beseften. Eerst keken we om de hoek, want misschien hadden we hem toch daar neergezet. Uiteindelijk drong het tot ons door dat onze camper weg was. Dan spookt er direct van alles door je hoofd. Heb ik hem wel op slot gedaan? Hoe hebben ze de camper nu kunnen stelen?

Wat heeft u toen gedaan?

Eerst hebben we de buren gevraagd of zij iets hadden gezien. Volgens hun zou de camper er in ieder geval nog om 22.00 uur hebben gestaan. Maar verder werden we niet wijzer.

Vervolgens heb ik aangifte gedaan bij de politie. En direct daarna heb ik contact opgenomen met Aveco verzekeringen om de diefstal door te geven. Ik werd geweldig door hen ondersteund en kreeg goede tips. Vrij snel werd er contact opgenomen door de expert van de verzekering om alles door te nemen. Hij heeft ons goed geholpen en geadviseerd.

Hoe was u verzekerd?

We hadden een goede verzekering afgesloten, de Optimaal+10. Dat is op basis van de nieuwwaarde en indexering is meeverzekerd. Er was nog geen sprake van afschrijving van de verzekerde waarde, dus dekt de verzekering de vervanging van het model, mits deze niet wordt teruggevonden. Daarvoor houdt de verzekering een periode van 30 dagen aan.

Had u veel spullen in de camper liggen?

Ja, we waren klaar voor vertrek dus de camper was al helemaal ingepakt. De verzekeringsexpert vroeg ons om te inventariseren wat er allemaal in de camper zat op het moment van de diefstal. We hielden geen inventarislijst van de camper bij, daar hadden we nooit echt bij stil gestaan. Uiteindelijk hebben we de lijst samen opgesteld en dan schrik je toch wel even hoe snel de bedragen oplopen. De inventaris was tot € 5.000,- meeverzekerd op onze polis.

Is de camper teruggevonden?

Helaas niet, dus moesten we op zoek naar een andere. We hadden een Adria Twin 600 SPT in de kleur Metalic Orange Batik. We hadden deze destijds ook bewust om zijn uitstraling gekozen. Het model was perfect voor ons en we wilden niets liever dan dit model. Alleen is het type door de jaren heen erg veranderd. In overleg met de expert en onze dealer Buscamper Nederland kwamen we uit op de Adria Supreme 600 SPB. Het is het model 2020 geworden.

Het verzekerde bedrag was ruim voldoende om de nieuwe Adria te bestellen. Onze complimenten voor Aveco verzekeringen, we zijn echt heel goed geholpen. Ook Adria en Buscamper Nederland waren zeer behulpzaam en hebben ons goed ondersteund.

Heeft u nog adviezen voor andere campereigenaren?

Na deze ervaring kunnen we zeggen dat we dit niemand toewensen. We raden iedere campereigenaar aan om de camper goed te verzekeren en te beveiligen. Geen enkele beveiliging is een 100% garantie dat de camper niet gestolen wordt, maar ook als het vertragend werkt dan kan het ook zeker voorkomen dat het gebeurt.

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.