Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Quarantainedekking

Doorlopende reisverzekering uitgebreid: quarantainedekking

Helaas is covid-19 de wereld nog niet uit. Toch maken we voorzichtige plannen om weer te reizen.  De komende periode zullen er naar verwachting weer landen opengesteld worden, maar blijven reisadviezen gelden. Als klant van Aveco vindt u in de Aveco app de actuele reisadviezen per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook kunt u aangeven voor welke landen u updates van reisadviezen wilt ontvangen.

Belangrijk om te weten is dat u bij Aveco op de doorlopende reisverzekering gewoon verzekerd bent als u reist naar landen met kleurcode groen of geel, maar dat u niet verzekerd bent voor corona gerelateerde schade in landen met kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen) of rood (niet reizen).

Uitbreiding reisverzekering

De dekking op de reisverzekering is uitgebreid met een quarantainedekking wanneer u reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor de periode van 15-4-2021 t/m 31-12-2021. Hiervoor hoeft u geen extra premie te betalen.

Met de quarantainedekking bent u verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als u onverwacht langer op uw bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid u individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waar u verblijft, waardoor u niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen.

Voor het maken van de extra reis- en verblijfkosten dient u van tevoren toestemming te hebben verkregen van de Aveco alarmcentrale en tevens is hiervoor een positieve PCR test noodzakelijk.

Het volledige overzicht van deze dekking vindt u hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar u kunt dit document downloaden en bij uw polis bewaren.

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.