{$dataLayer} Q&A Coronavirus | Aveco verzekeringen
Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Q&A Coronavirus

Het coronavirus kan veel vragen bij u oproepen. Op deze pagina beantwoorden we mogelijke vragen over uw verzekeringen. 

Wij adviseren u altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Daarnaast adviseren wij u het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen. Hier vindt u de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in uw vakantiegebied. Tot slot adviseren we u contact te houden met uw reisorganisatie, vervoersmaatschappij, touroperator of camping over eventuele wijzigingen in uw reis.

Algemeen:

 • Ik heb verschijnselen van Corona, wat moet ik doen?

  Dat is erg vervelend. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met de Coronalijn om u te laten testen (0800-1202) of met uw huisarts als u in Nederland verblijft en onze alarmcentrale via +31(0)523-208030 als u op vakantie bent.

Camperverzekering:

 • Ik kan door schade of pech in het buitenland niet verder reizen, is er recht op hulpverlening?

  Ja. De ontwikkelingen gaan snel momenteel. Steeds meer landen openen de grenzen en het reisadvies wordt aangepast. We verlenen hulp (mits daar recht op is) in landen die code oranje hebben. We zijn echter afhankelijk van bergers en garages in het buitenland waardoor het zo kan zijn dat de hulpverlening (zowel in landen zonder als met code oranje) anders verloopt dan normaal. We zullen zeker helpen en alles doen binnen de mogelijkheden van dat land. Wat de mogelijkheden zijn verschilt dus per land en zal aan verandering onderhevig zijn.

 • Ik maak extra kosten voor stalling omdat ik mijn camper achterlaat in het buitenland. Krijg ik deze kosten vergoed van Aveco?

  Nee, extra kosten voor stalling vallen niet onder de dekking..

Reisverzekering:

 • Voor mijn bestemming heeft de overheid het reisadvies op oranje (alleen noodzakelijke reizen) staan. Biedt de reisverzekering dan dekking?

  Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is hier dekking voor. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en hou je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.  

 • Het reisadvies van de overheid is tijdens mijn reis van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) gegaan. Biedt de reisverzekering dan dekking?

  Ja, als er op de datum van vertrek nog geen oranje (of rood) reisadvies door de overheid is afgegeven, dan blijft de dekking gehandhaafd. Het advies is echter wel zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren. 

 • Ik moet langer op mijn bestemming blijven. Krijg ik extra verblijfskosten vergoed?

  Wanneer u door het coronavirus in quarantaine moet of het openbaar vervoer vertraagd is door een uitbraak van het virus, krijgt u géén verblijfkosten vergoed. Een virusuitbraak is géén verzekerde gebeurtenis. Neem alsjeblieft contact op met het reisbureau, touroperator of de vervoersmaatschappij waar je de reis hebt geboekt.  

Annuleringsverzekering:

 • Ik wil mijn reis annuleren vanwege het coronavirus. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

  Nee, het uitbreken van het coronavirus is geen geldige reden om te annuleren. Wij adviseren om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar de reis is geboekt.

 • Ik kan niet meer naar mijn bestemming reizen, omdat de overheid de grenzen (opnieuw) sluit. Ik wil nu mijn reis annuleren. Krijg ik annuleringskosten vergoed?

  Het sluiten van de grens van een land is geen geldige annuleringsreden.

 • Ik ben verkouden en volgens de overheid moet ik nu binnenblijven. Ik kan dus niet op reis en moet daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

  Nee, binnenblijven bij lichte verkoudheid is een 'beperking door de overheid'. Dit is geen gedekte gebeurtenis.

 • Mijn vlucht is geannuleerd door de vliegtuigmaatschappij. Worden deze kosten vergoed?

  Deze kosten worden niet vergoed. Wij adviseren je om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij. 

 • Ik ben positief getest op Corona. Ik kan dus niet op reis en moet deze daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

  Ja, we zien het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Wij vergoeden dan de annuleringskosten. 

 • Ik ben geweigerd bij de gate omdat ik verkouden ben. Krijg ik mijn annuleringskosten vergoed?

  Niet toegelaten worden op een vlucht vanwege een verkoudheid is géén verzekerde gebeurtenis, maar een eis van de luchtvaartmaatschappij. In dat geval vergoeden wij niet de annuleringskosten. Wij adviseren je contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en met hen na te gaan wat er mogelijk is. 

 • Ik heb alleen een verblijf geboekt. Ik weet niet of ik op de plaats van bestemming kan komen. Kan ik mijn reis annuleren en worden mijn annuleringskosten dan vergoed?

  Je hebt altijd het recht om de reis te annuleren. Als het verblijf geleverd kan worden dan is de reisorganisatie echter niet verplicht om je reissom terug te geven. Ook is er geen dekking op de annuleringsverzekering. 

Voor iedereen geldt: wees extra voorzichtig met het overnachten langs de weg in verband met berovingen. Sluit bijvoorbeeld de camper van binnenuit extra af door middel van een sjorband.

Marokko:

Voor Marokko geldt nog steeds code oranje en reizen van en naar Marokko is voorlopig nog niet mogelijk. Hierdoor kunnen campers die op dit moment gestald staan in Marokko niet worden opgehaald. Mocht u de camper noodgedwongen hebben achtergelaten in Marokko dan is dit in nadrukkelijk overleg met Aveco gebeurt. Hiervoor gelden de volgende zaken:

 • De casco dekking voor deze campers blijft in overleg met ons van kracht.  

 • De extra kosten als gevolg van stalling vallen niet onder de camperverzekering en ook niet onder de reisverzekering van Aveco. 

 • Repatriëring van de camper als gevolg van terugkeer in verband met de coronacrisis is niet verzekerd.

 • De sleutels mogen niet worden afgegeven en het advies is om de campers te parkeren op ongeveer 5 meter afstand van elkaar.

De termijn van dekking voor in Marokko gestrande campers is verlengd tot 31 december 2020. Deze datum is gelijk aan de verlengde einddatum die de Marokkaanse overheid heeft afgegeven voor de maximale verblijfsduur van buitenlandse voertuigen (standaard 180 dagen).

Algemeen

Zowel landelijke als de internationale maatregelen veranderen voortdurend. Wij doen onze uiterste best om u zo goed, volledig en snel mogelijk te informeren. 

Wij adviseren u om de websites van de volgende organisaties met regelmaat in de gaten te houden:

Rijksoverheid

Reisadviezen Ministerie van Buitenlandse Zaken

RIVM


Laatste update: 05-08-2020

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies