Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Offerte, dekking en polis

 • Wat is WA?

  WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekeringsvorm vergoedt schade aan derden wanneer u zelf schuldig bent aan een aanrijding. De WA verzekering is verplicht voor ieder motorrijtuig en maakt tevens onderdeel uit van de All Risk verzekering.

 • Wat is Beperkt Casco?

  Beperkt Casco is een verzekeringsvorm die schade aan uw camper door van buitenkomende onheilen dekt. Onder van buitenkomende onheilen worden ondermeer verstaan: brand, diefstal, storm. Is de camper All Risk verzekerd dan beschikt u automatisch over dekking bij deze schade oorzaken. Eigen schade door een aanrijding is niet meeverzekerd bij deze verzekeringsvorm. Let op: Aveco Verzekeringen biedt geen Beperkt Cascoverzekering aan.

 • Wat is All Risk?

  Is uw camper All Risk verzekerd dan bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van aanrijding voor zowel de schade aan derden als uw eigen schade. Andere schade aan uw camper door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal van uw camper vallen ook onder de All Risk dekking. De All Risk dekking wordt ook wel Volledig Casco genoemd. Bij Aveco kunt u kiezen tussen verschillende All Risk verzekeringen. Afhankelijk van uw wensen en uw camper kunt u kiezen voor een All Riskverzekering op basis van de nieuwwaarde van uw camper of op basis van taxatiewaarde. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden.

 • Hoe vraag ik een offerte aan?

  Een offerte vraagt u eenvoudig en snel aan via onze website. Onze adviseurs zullen vervolgens contact met u opnemen voor een offerte op maat! Uiteraard kunt u ons ook rechtstreeks bellen op telefoonnummer 0523 28 27 29.

 • Kan ik zelf een premie berekenen?

  Aveco staat voor kwaliteit, service en maatwerk. Wanneer u een offerte bij ons opvraagt dan ontvangt u een offerte specifiek naar uw wensen en eisen. Het is daarom niet mogelijk om zelf een premie te berekenen.

 • Hoe geef ik een wijziging door?

  Wilt u uw polis aanpassen of een andere wijziging doorgeven, neem dan contact op met uw persoonlijke adviseur of stuur uw verzoek per mail naar info@avecoverzekeringen.nl, of per post naar Aveco Verzekeringen, Postbus 444, 7770 AK Hardenberg, of neem telefonisch contact op via 0523 28 27 29 of met uw persoonlijke Aveco adviseur.

 • Ben ik direct verzekerd als ik de verzekering aanvraag?

  Nadat u de verzekering heeft aangevraagd wordt deze direct in behandeling genomen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u dan de bevestiging van acceptatie met de groene kaart en dekkingsbevestiging.
  Houdt u uiteraard rekening met de verwerkingstijd buiten kantooruren en feestdagen. Neemt u daarom altijd zo spoedig mogelijk contact met ons op wanneer u een nieuwe camper aanschaft.

 • Mag ik mijn camper uitlenen?

  U mag de camper uitlenen aan familie en/of vrienden zonder dat hier extra verzekeringskosten aan gebonden zijn. Heeft u tevens een Pechhulp+ verzekering afgesloten, dan is deze ook van kracht indien u de camper uitleent. Deze is namelijk camper gebonden.
   
  Gaat u de camper verhuren? Neemt u dan contact op met een van onze adviseurs. 

 • Wat houdt inventaris in?

  Onder de inventaris van uw camper vallen de spullen die u meeneemt om te kunnen camperen. Denkt u hierbij aan uw keukengerei, een tuinset of beddengoed. Neemt u ook een laptop, fototoestel en dergelijke spullen mee dan zijn deze verzekerd onder de reisbagagedekking van uw doorlopende reisverzekering.

 • Wat zijn accessoires?

  Onder accessoires van uw camper vallen de (schroef)vaste toevoegingen aan uw camper, zoals de luifel, automatische schotel of fietsendrager. Losse onderdelen zoals een uitneembaar televisiescherm vallen onder de reisbagagedekking van uw doorlopende reisverzekering. Wanneer uw camper Optimaal+6 of Optimaal+10 verzekerd is, dan worden de accessoires verzekerd conform uw aankoopfactuur. Is uw camper getaxeerd, dan zijn de accessoires meeverzekerd conform de bedragen die in het taxatierapport vermeldt staan. Wanneer u na taxatie van de camper of de ingangsdatum van de verzekering accessoires of andere wijzigingen aanbrengt aan de camper, dan dient u deze aan te geven. Wij passen dan uw polis aan zodat u altijd goed verzekerd blijft!

 • Welke kosten hanteert Aveco

  • Bij een nieuwe polis worden eenmalig € 10,- poliskosten in rekening gebracht voor het opmaken van uw polis en het aanmelden en afmelden van uw camper bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.
  • Voor poliswijzigingen worden € 4,- wijzigingskosten in rekening gebracht.
  • Per betaling betaalt u € 1,50 prolongatiekosten. U kunt per maand, kwartaal, half jaar of jaar betalen middels automatische incasso of acceptgiro. Let op: betaalt u per maand dan kan dit uitsluitend middels automatische incasso.
  • Wettelijk zijn wij verplicht 21% assurantiebelasting in rekening te brengen over onze premies. Op uw offerte wordt dit altijd vermeld. Dit geldt ook voor bovengenoemde kosten.

 • Is overbelading verzekerd?

  Bij het laden van uw camper dient u rekening te houden met het ledig gewicht en laadvermogen van uw camper. Tezamen levert dit de toegestane maximum massa van de camper op. Dit is het gewicht dat uw camper maximaal mag wegen inclusief belading. Naast de toegestane maximum massa kent uw camper ook een technische maximum massa. Dit is het gewicht dat het chassis van uw camper maximaal kan dragen. Bij veel campers ligt de technische maximum massa hoger dan de toegestane maximum massa. Veel verzekeraars verzekeren uw camper alleen wanneer u de toegestane maximum massa niet overschrijdt. Dit heeft er mee te maken dat deze verzekeraars alleen op basis van een B-rijbewijs kunnen verzekeren. Hiermee mag u rijden met een voertuig tot 3.500 KG.  
   
  Aveco Verzekeringen biedt ook dekking wanneer uw camper zwaarder beladen is dan het toegestaan gewicht maar niet zwaarder is beladen dan dat de camper technisch aankan.

 • Schadevrije jaren

  Bij de berekening van de bonuskorting voor uw camperverzekering gaan wij uit van het daadwerkelijk aantal schadevrije jaren waarover u beschikt.   Royementsverklaring camperverzekering  Stapt u over van camperverzekering dan nemen wij de opgebouwde schadevrije jaren van de vorige maatschappij over. U ontvangt de maximale bonuskorting wanneer u over tenminste twee schadevrije jaren beschikt.   Royementsverklaring autoverzekering  Heeft u geen royementsverklaring van een vorige camperverzekering maar wel van de verzekering van een ingeruilde auto? Dan ontvangt u de maximale bonuskorting bij zes of meer schadevrije jaren op een originele royementsverklaring.   Lopende autoverzekering  Is dit uw eerste camper dan krijgt u extra korting op basis van de schadevrije jaren van uw personenauto. Toont u acht schadevrije jaren of meer aan dan ontvangt u de maximale bonuskorting. Let op: schadevrije jaren kunnen maar op één polis in gebruik zijn. De schadevrije jaren op uw autoverzekering blijft behouden op de autoverzekering. Uw camperverzekering bouwt op vanaf nul schadevrije jaren. Weet u niet over hoeveel schadevrije jaren u beschikt? Neemt u dan contact op met uw verzekeraar.

 • Ik heb een lease auto, hoe werkt de inschaling?

  Als leaserijder bouwt u geen schadevrije jaren op, u rijdt echter wel schadevrij. Op basis van een verklaring van de leasemaatschappij kunnen wij u extra bonuskorting toekennen. U dient de leasemaatschappij dan een verklaring te laten maken waaruit blijkt dat er zich geen toerekenbare schades hebben voorgedaan in de periode dat u de lease-auto berijdt.

  Let op: u dient de enige bestuurder van het voertuig te zijn. Een verklaring van een zakelijk voertuig met meerdere berijders wordt niet geaccepteerd.

 • Zegt Aveco mijn huidige verzekering op?

  Aveco verzorgt graag de overstap van uw huidige maatschappij. U ontvangt een machtiging tot opzegging van de huidige verzekering van ons. Wanneer u deze invult en retour stuurt dan verzorgt Aveco de overstap. Wel zo gemakkelijk!

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.