Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Importeren van een camper

  • Het importeren van een camper

    Bij de aankoop van een camper kan het interessant lijken om een voertuig uit het buitenland te importeren. In sommige gevallen kan dit inderdaad interessant zijn. Echter juist bij de courante campers met gewilde indelingen zijn de vraagprijzen in het buitenland in verhouding hoog, waardoor na betaling van de BPM voor het Nederlandse kenteken de verschillen vaak nog maar minimaal zijn. 

    Bij nieuwe campers liggen de netto prijzen exclusief belastingen in de meeste Europese landen ongeveer gelijk. Bij import van een nieuwe camper betaal je voor het Nederlandse kenteken afhankelijk van het type camper circa € 10.000,- tot € 15.000,- BPM.

    Bij een gebruikte camper wordt er een afschrijving toegepast op het bruto BPM bedrag naar de leeftijd van het voertuig. Voor meer informatie over het berekenen van BPM kunt u terecht op de website van de belastingdienst.

    Controleer tevens de (onderhouds)historie goed bij het importeren van een camper. 

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.