Blog 7.4

Slimme slaaptips.

Blog 7 van CamperKidsTips

Altijd in je éigen (kinder)bed

Hoe slapen (kleine) kinderen in de camper? In ons geval allereerst: extreem goed. Onze kinderen slapen in de camper beter in, beter door en ze slapen ook nog eens langer uit dan thuis. Omdat ze dichter bij ons liggen? Omdat ze na een hele dag buitenspelen extra moe zijn? Omdat ze er later in liggen? Omdat ze wat meer in de buitenlucht slapen dan thuis? Wie zal het zeggen, maar het is voor ons in ieder geval erg relaxed.

Slimme SlaapTips

Onderstaand wat SlaapTips om het slapen zoveel als mogelijk te faciliteren:

💤Een kindertentje. Dit is heel handig van baby tot en met peuter. De tent kan je gemakkelijk en (bijna) overal opzetten. In Amerika gebruikten wij deze (een Deryan) voor Julian - toen 18 maanden oud - gewoon op de vloer in de camper. Féline hebben we op de camping als baby al in dit tentje op bed gelegd. Als je weinig ruimte hebt, creëer je hiermee gemakkelijk een veilig bedje voor je kind. Ook heel handig om bijvoorbeeld mee naar het strand te nemen voor een middagdutje.

💤 Een valnet in het geval van een hoogslaper of alkoofbed. Dit zorgt dat je kind veilig in z’n bed blijft liggen en… niet naar beneden valt. Ik (Aimée) ben als kind eens naar beneden gedonderd in onze oude Mercedesbus. Dat liep goed af, maar was voor niemand leuk. En rollen de kinderen niet meer zomaar uit bed, dan houdt het valnet de dekens tegen en hoef je er niet uit om ze weer over je kind te draperen.

💤 Wanneer je een eigen camper hebt, kan je de slaapplek een beetje ‘pimpen’, zodat het echt een eigen slaapplekje voor je kind wordt. Bijvoorbeeld met een nachtlampje, een sterrenhemel of andere accessoires die jouw kind thuis ook helpen bij het slapen.

💤 Je kan je eigen dekbed en kussen meenemen waar je kind aan gewend is. Waar we met de camper ook zijn, onze kinderen slapen altijd in hun eigen vertrouwde ‘camperbed’. Nooit gehuil omdat ze moeten wennen dus. Dit is ook een luxe waar wij als volwassenen trouwens waarde aan hechten. Onze fijne kussens en ons nog zachtere dekbed gaan natuurlijk ook mee.

💤 Zorg in warmere landen dat je eerst alles goed doorlucht en je ramen daarna afdekt met de trekgordijnen. Ook warmtewerend folie voor de cabine is aan te raden. Dat helpt tegen het licht en - meer dan we vooraf dachten - ook echt om de warmte nog wat langer buiten te houden (of juist binnen, als het buiten koud is).

💤 Een los laken of een lakenzak is handig om mee te nemen voor de warme nachten. Dan hoeven ze niet te zweten onder hun donzen dekbed.

💤 Camperleven is zwaar en uitputtend 😉. Féline slaapt nog altijd vaak tijdens het rijden en ook op de camping gaat ze soms (stiekem) een dutje in de camper doen. Tip: maak veel kilometers tussen de middag als je kind tijdens het rijden goed slaapt en die rust (nog) nodig heeft. En kruipen ze op de camping spontaan in bed, geniet dan van de rust, een boek en/of een lekkere borrel.

Wees niet lui, maar moe

Tot slot is zelf goed slapen, van meer afhankelijk dan van een goed slapend kind. Al gaan deze vaak gepaard met elkaar. Voor ons eigen bed moeten we de treinzit en de bank ombouwen. Dat lijkt veel werk, maar met een beetje oefening ben je in 5 minuten klaar. Wij doen (lees: Marijn doet) dit iedere dag opnieuw, ook als we niet rijden. Zo blijft je bed schoon, heb je ruimte om te lopen en spullen neer te zetten. En einde dag kun je als het koud is of slecht weer, nog lekker binnen aan tafel zitten. Bovendien is een beetje beweging wel lekker toch, dan slaap je daarna nog beter in je vers opgemaakte bedje.

Nog even aftellen en dan kunnen we weer 6 weken (door)slapen, man wat kijken we hiernaar uit!

 —————————

Wil je nou even checken of iets ons - met name met jonge kinderen - in meer of mindere mate bevalt, mail ons dan vooral via camperkidstips@gmail.com of stuur ons een DM via Instagram @camperkidstips.