Blog 5 2

Vermaken in en rond de camper.

Blog 5 van CamperKidsTips

Kamperen in de regen… met kinderen

De zon schijnt! Wat ons betreft heb je met mooi weer genoeg aan een groot grasveld en een camper die afgetopt is met speelgoed, opblaasmateriaal en fietsen. En ja, het is leuk om een zwembad op de camping te hebben. Of een speeltuin, een restaurantje, een minidisco, een… Maar is het droog, dan is er ook met weinig faciliteiten heel veel leuks op en rond de camping te beleven. Herkenbaar, toch? Maar wat als het regent en je zit met je mopperende kinderen en een enthousiaste hond in een campertje met enkel een klein luifeltje als buitenruimte? Ook dan is er geen man over boord.

In Europa is het niet ongewoon dat de dag wat grauw en vochtig begint. In de loop van de ochtend brandt de zon al snel een gat in de wolken en kun je je klaarmaken voor een dag vol waterpret, waterflessen en waterijsjes. Maar wat als het water uit de lucht blijft komen? Dan is er soms wat meer improvisatie nodig om van de regenachtige dag een volwaardige vakantiedag te maken.

Reis de zon achterna 

Onze allereerste en belangrijkste tip voor de regenachtige dag tijdens je campervakantie is simpel: maak er een reisdag van! Want in tegenstelling tot veel andere kampeermogelijkheden (tent, vouwwagen, caravan, glamping) biedt een camper - althans, die van ons - niet de ruimste mogelijkheid tot binnen zitten. Wij hebben in de camper een prima ruim zitje (wanneer het bed opgeklapt is) en een stukje loopruimte naar het keukenblok en het wc-tje. Maar die twee vierkante meter is niet super. Je kan ook een voortent kopen en die opzetten. Maar naast dat het ruimte inneemt, vertraagt die klus je om snel door te kunnen reizen. En dat is wat ons betreft waar een camper voor bedoeld is: flexibel zijn in je plannen en follow the sun!

Vermaak in de camper

Wij leven bij voorkeur buiten, en als we toch binnen moeten zitten maken we het liefst meteen wat kilometers. Maar we vinden het ook belangrijk dat we de kinderen (en onszelf) wat rust gunnen op een camping en gemiddeld zo’n 2 nachten blijven staan. En dan krijgen we natuurlijk ook wel eens een bui over ons heen. Dit is hoe we ons dan in en rond de camper vermaken:

☂️Spelletjes aan tafel spelen. Denk aan Regenwormen(????), Take Five, Skipbo, Qwixx of een potje kaarten.

☂️Lego bouwen. Heel handig om een (nieuw) doosje mee te nemen per kind.  

☂️Tekenen en knutselen. Loombandjes nemen bijvoorbeeld weinig plek in.

☂️Onze kinderen vinden het ook heel knus om boven in hun bed te spelen. We hebben ook altijd wat binnenspeelgoed en veel boekjes mee. Geeft ons de tijd om ook een paar regels te lezen of schrijven.

☂️Een filmpje kijken. We hebben onze laptop altijd mee en gaan komend seizoen ontdekken of de van Sinterklaas gekregen tablets een beetje met mate ingezet kunnen worden.

☂️De favoriete hobby van onze kinderen: eten en drinken. Lekker uitgebreid lunchen of borrelen, terwijl we een muziekje aan hebben of een spelletje spelen.

Vertier op en rond de camping

De activiteiten die je met regen op een camping kunt doen, hangen natuurlijk af van de faciliteiten van de camping. Maar omdat we fietsen achterop de camper meenemen – komende zomer voor het eerst ook een elektrische mamafiets – kun je in een straal van zo’n 10 kilometer rond de camping je vermaak opzoeken. En dan is er echt voor ieder wat wils:

☂️De (camping)horeca opzoeken, met wat kleurboeken en een spelletje. Vaak is er ook wel een speelhoek waar onze kinderen ook nog altijd lol hebben.

☂️Op de fiets een stad of dorpje bezoeken, samen met een paraplu. Op een regenachtige dag laten we de hond bij voorkeur in de camper, want dan kunnen we ook een kerk in of onderstaande bezoekjes doen.

☂️ Een kindvriendelijk museum of winkelcentrum bezoeken. Veel musea hebben leuke speurtochten of activiteiten voor kinderen. En een speelgoedwinkel of grote supermarkt doet het bij onze kinderen ook altijd goed.

☂️Naar een binnenspeeltuin. Raar maar waar: als ouders hebben wij ultieme rust in een binnenspeeltuin. Ga met een goed boek aan een tafeltje zitten en je zult zien dat je kinderen je nog nooit zolang met rust gelaten hebben.

☂️Een wandeling (met de hond). In een bos wandel je vaak nog best droog en dan kun je daarna heerlijk in de camper opdrogen en genieten van een welverdiend hapje en drankje.

☂️En tot slot misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar: zwemmen. Dit is echt heel lekker en prima als het regent. Natter word je toch niet. Let wel op als het gaat onweren, want dan is buiten zwemmen natuurlijk geen goed idee!

Als je een camper rijdt dan kun je behoorlijk wat spullen meenemen. Kijk even in je boekje om zeker te weten hoeveel je mag wegen. En gebruik je laadvermogen slim! Zet de fietsen op je rek, stouw je bagageluiken vol met speelgoed en wees niet zuinig met overheerlijke proviand. 

—————————

Benieuwd wat wij meenemen om ons en onze kinderen op iedere camping en ieder moment te kunnen vermaken? Houd dan onze blog via Aveco en onze Instagram @camperkidstips in de gaten. Je kan ons met vragen ook altijd mailen via camperkidstips@gmail.com.