32

Van LA tot Las Vegas en van Death Valley tot de Grand Canyon.

Blog 1 van CamperKidsTips

Baby on board

Het is 2013 en we zijn er allebei vrij zeker van: later willen we kinderen samen. Als het ons gegund is, natuurlijk. Maar het naar elkaar uitspreken van deze wens voelde al als een hele stap. ‘En nu? Nu niks.’ We zijn net klaar met onze studie en begonnen met werken in - de omgeving van - Leiden. Aimée is op dat moment 26 jaar en Marijn 28. We hadden geen haast met het onderdompelen in de luiers. Waar we wel een bepaalde druk voelden, was om wat meer van de wereld te zien. ‘Straks kan het niet meer! Dan hebben we kinderen.’ Met die achteraf vólledig onterechte gedachte, pakten we ieder jaar het vliegtuig naar andere verre bestemmingen. Thailand, Zuid-Afrika, Cuba, Australië en… zwanger. Wat een feest! En we hadden inmiddels veel continenten gezien, dus vanaf toen konden we prima in en rond Nederland op vakantie. ‘We gaan wel weer wat avontuurlijker doen als de kinderen ouder zijn. Dat zit er komende jaren niet in…’ FOUT!!

 

Van glampen naar camperen

Toen ons zoontje Julian in juni 2017 geboren werd, verkenden we drie maanden later eerst het kamperen met kind(eren) door te gaan glampen in Montpellier. Leuk, maar nog niet fantastisch. Toen Julian anderhalf was en Aimée zwanger van Féline, pakten we het vliegtuig naar Los Angeles. Daar stond een dikke Ford-camper op ons te wachten, waarmee we drie weken door Amerika trokken. Van LA tot Las Vegas en van Death Valley tot de Grand Canyon. Alles kon, alles ging soepel en dít was fantastisch!

Eigen camper

Daarna ging het snel. In maart 2019 werd Féline geboren, in november 2019 kochten we onze camper. En toen… kwam corona. Daar stond hij dan, onze Bürstner. Gepoetst, verzekerd, in de wegenbelasting, in een fijne stalling en we konden er precies níks mee. Alles was dicht! Tot mei 2020, want als je zelfvoorzienend was dan mocht je kamperen! Sindsdien hebben we ieder vrij weekend in het voorjaar op een camping in Nederland gestaan. En er is geen vakantieweek in de zomer geweest dat we níet door Europa trokken. Eerst alleen met zijn vieren. Tegenwoordig ook met onze Beagle. En altijd met zo ontzettend veel plezier en gemak.

 

Reizen door Europa

Op het moment van schrijven zijn we - net als vorige zomer - zes weken door Europa aan het reizen. Bergen, meren, bossen, steden en stranden: we genieten er allemaal van. Onderweg staan we tussen de één en drie nachten op een camping. En dan gaan we door. We willen samen zoveel mogelijk zien en zoveel mogelijk herinneringen maken. Sinds begin dit jaar delen we onze ervaringen ook met onze volgers op Instagram. Waarom? Omdat we graag ons enthousiasme voor camperen (met kinderen) delen met anderen. Er heeft nu al een aantal gezinnen op basis van onze tips leuke campings bezocht en handige kampeerspullen gekocht. Dat vinden wij veel leuker dan dat we onze tips in een schriftje in het handschoenenkastje voor onszelf houden - zoals we dat eerder deden.

 

—————————

Benieuwd naar al onze tips over álles dat te maken heeft met (camper)reizen met kinderen? Van campings en gadgets tot camperinterieur? Volg ons dan via @CamperKidsTips op Instagram of lees natuurlijk onze blogs via Aveco. Voor vragen of meer informatie kun je ook mailen naar camperkidstips@gmail.com.