1

Toen ik aankwam rijden en de vele campers al op de Jaarbeurs parkeerplaats zag staan, voelde ik mij gelijk thuis.

Tips & Tricks: Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Terugkijken op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 met Chantal

We hebben weer vele van jullie mogen ontvangen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Alle Aveco collega´s gaven aan onwijs veel goede en inspirerende gesprekken gevoerd te hebben en er zijn heel wat prijzen vergeven op het Aveco prijzenfestijn, naar aanleiding van het 25-jarige jubileum van Aveco binnen de Vrieling Adviesgroep. Onze gastblogger Chantal was (helaas zonder haar trouwe reismaatje kat Ollie) ook op bezoek op de beurs en hieronder leest u haar ervaring over het betreden van deze hallen vol kampeermiddelen, camper-gerelateerde activiteiten en natuurlijk kraampjes met lekkers.

Thuis op de Kampeerbeurs

Toen ik aankwam rijden en de vele campers al op de Jaarbeurs parkeerplaats zag staan, voelde ik mij gelijk thuis. Aangezien mijn kat Ollie niet mee mocht, liet ik hem (in mijn temperatuur gereguleerde camperbus) achter op de parkeerplaats. Heeft u hem toevallig door het zijraam zien spieken? Al ging ik alleen op pad, wist ik zeker dat ik mij onder zoveel gelijkgestemden niet snel alleen zou voelen. En het hielp natuurlijk dat ik weer even bij de Aveco stand met een kopje koffie kon bijkletsen, maar ook wat mensen opnieuw ging zien, die ik tijdens mijn voorgaande camperreizen had ontmoet.

Er zijn bezoekers die een heel pad en tijdschema uitstippelen. Ik had wat puntjes eruit gepikt waar ik zeker bij wilde zijn, maar wilde mij voor de rest laten verrassen. Mijn eerste indruk; heel veel poepchique nieuwe campers, nieuwe caravans, maar ook zeker daktenten en vouwwagens. Niks is heerlijker dan ongegeneerd binnen te kunnen kijken bij al deze verschillende soorten kampeermiddelen. Het thema van de beurs was duurzaamheid, wat zichtbaar was door de grote getalen elektrische campers!

 

Het Aveco Prijzenfestijn en de zelfbouw camper

En toen zag ik hem staan; de grote Aveco camper. Al jaren gaat hij mee van beurs naar beurs. Met de grote zijdeur is deze camper eigenlijk wel mijn echte droomcamper. Wie weet mag ik hem een keertje lenen? Ook ik mocht draaien aan het Aveco prijzenrad en won voor mij de hoofdprijs; een heerlijke fles rosé! Aangezien ik nog wat vragen had over mijn reisverzekering, kon ik die gelijk stellen aan één van de adviseurs. Erg praktisch!

Zelf woon ik in een omgebouwde camperbus, dus begaf ik mij al snel richting HAL 11: campers, media en kamperen van de toekomst. Met een kopje koffie eindigde ik op het klusplein bij de oude Hymer van Rick (@rickontheroadd), die hij voor nog geen 2.500 heeft gekocht. Een goedkope prijs voor een reden, want er moest een heleboel aan de camper geklust worden. De reacties van de bezoekers die even kwamen kijken waren gemengd, van ´Ow deze camper hadden wij ook vroeger´, ´Wat gaaf dat je dit al zo jong oppakt´ tot ´Nou dit kan toch gewoon naar de sloop, daar ga je toch niet in investeren?´.

Ook werden mensen van alle leeftijden geïnspireerd door het praatje van Bernadet (@wolftrailtravels), waar zij stoer, grappig en zonder details weg te laten over haar weinige douchen, de ware realiteit vertelde over haar solo camperreizen door Europa. Verder was ik eigenlijk nog verbaasd over de hoeveelheid niet-camper gerelateerde artikelen, lekkernijen, ontharingsattributen en brillendoekjes. Uiteindelijk liep ik met een tasje met wat artikelen, een flesje rosé en een hele boel nieuwe inspiratie de Jaarbeurs uit. En, zo net voordat het herfstige weer zijn intrede deed in Nederland, voelde het eigenlijk als een mini-vakantie. Ik ben er volgend jaar weer bij, jullie ook?

De volgende beurs, Caravana, vindt plaats van 24 - 28 januari 2024 in WTC Expo. Zien we u daar?

Wilt u uw ervaring delen over uw bezoek aan de camperbeurs of heeft u overige vragen, mail dan naar info@avecoverzekeringen.nl. Of heeft u vragen aan Chantal, dan kunt u haar een berichtje sturen via Instagram @chanti.and.ollie. We horen graag van u!