3

"In die paar dagen dat we nu in Zwitserland zijn, zijn we totaal onder de indruk geraakt van het imponerende landschap".

Blog 2 van ChantiLukiOllie

Introductie in het camper leven

Twee maanden geleden zijn we vertrokken. Eerst op een Nederlandse afscheidstour. We zijn verbaasd hoeveel prachtige gratis camperparkeerplaatsen er in Nederland zijn. Onze favorieten zijn in Spijkenisse, Hoek van Holland en bij slot Loevestein. Ondanks de helaas regenachtige Nederlandse zomerdagen, waren deze plekken wel altijd druk bezocht. 

Wij hebben geleerd om er rond 11 uur ‘s ochtends heen te rijden en dan soms op een parkeerplaats in de buurt even te wachten. Vaak vertrekt er rond die tijd toch wel één iemand. Diezelfde regen en wind maakten het wel mogelijk voor Lukas om lekker veel tijd op het water te spenderen met zijn kitesurfboard. Het verkleumd naar huis fietsen op de vouwfiets met je surfspullen op je rug, een lekkere warme maaltijd die klaar staat en opwarmen bij de standkachel, zijn toch wel de momentjes waarop een camper het allerfijnst kan zijn.

Reis vervolgen

Met de wens in augustus in Zwitserland te zijn, maar met onze kat Ollie die in het begin niet langer dan 1 à 2 uur wilde reizen, vervolgden we langzaam onze reis. De eerste buitenlandse stad die we bezochten was Antwerpen. Via park4night (een app met gratis en betaalde camperparkeerplaatsen) vonden we een plek bij de Belgische Robin. Robin bezit zelf een prachtige Hymer-camper, ontmoet graag andere kampeerders en heeft daarom twee gratis kampeerplekjes naast zijn bedrijf in Antwerpen gecreëerd. Dat is toch het mooiste aan de campergemeenschap?

Via de verrassende mooie steden Luxemburg en Metz vervolgden we onze reis. In dorpen en steden openen we vaak onze app ‘too good to go’. Via deze app bieden supermarkten, bakkerijen, hotels en restaurants in bijna heel Europa voor een klein bedrag voedselpakketten aan die ze anders weg zouden gooien. Dat vind ik als zuunige-zeeuw natuurlijk een prachtige manier om te besparen op ons reisbudget. Sommige dingen zijn om gelijk op te eten, sommige passen in ons mini-vriezertje en al het overig proberen we te delen met onze camperburen.

Bij Lac de Pierre-Percée in de Franse Vogezen staan we drie dagen aan het meer. Tijdens een avondwandelingetje zien we een stukje land met twee oude huizen te koop staan. We beginnen te fantaseren. Zouden we na ons camperbouw-avontuur ook in staat zijn om deze huisjes tot een prachtige B&B om te bouwen? Het besef dat we dan wel snel de Franse taal onder de knie moeten krijgen, brengt ons weer even terug naar de realiteit. We brengen nog een paar dagen door in het Zwarte Woud in Duitsland en rijden dan Zwitserland binnen.

In die paar dagen dat we nu in Zwitserland zijn, zijn we totaal onder de indruk geraakt van het imponerende landschap. Daarover meer in onze volgende blog!

Chanti's recept: Kaneelbroodjes op vuur

 

Tips of vragen? 

Wat voor tips en avonturen zouden jullie in onze volgende blogs terug willen lezen? Hebben jullie nog tips voor het vervolg van onze reis in de Pyreneeën en/of Spanje? Of misschien heb je nog vragen aan de hand van dit blog? Je kan ons avontuur volgen via Instagram - @chantilukiollie - of ons mailen via - chantilukiollie@gmail.com.