1

De meeste mensen hebben een grote watertank waar men mee doucht, thee zet, kookt en handen wast.

Tips & Tricks: drinkwater

Drinkwater in de camper 

De meeste mensen hebben een grote watertank waar men mee doucht, thee zet, kookt en handen wast. Alleen drinkwater blijft een onderwerp wat iedereen op een andere manier oplost. Wij hebben verschillende tips hoe u veilig drinkwater kunt regelen! 

Direct uit de watertank 

Als u uw watertank vult met water uit een betrouwbare bron, dan kunt u eventueel direct uit de tank drinken. Het water vullen kunt u het beste doen met een eigen tuinslang en is makkelijker met eigen koppelstukken. Laat de tuinslang goed leeglopen voordat u hem opbergt. Natuurlijk is het hiervoor ook belangrijk dat u de watertank in de camper goed schoon houdt. Van de verschillende bacteriën die kunnen ontstaan kunt u namelijk erg ziek worden.

Het is belangrijk om één à twee keer per jaar de watertank, maar ook alle leidingen, te reinigen. Leeg hiervoor de watertank en laat hem goed drogen. Als de watertank bereikbaar is, kan je hem van binnen met een doek schoonmaken. Daarna kunt u de tank vullen met water en een beetje bleekmiddel, schoonmaakazijn of speciale watertankreinigers. Even een stukje rijden, goed laten klotsen en het laten leeglopen. Dit kunt u meerdere keren herhalen. De slangen een paar keer per jaar vervangen kan ook geen kwaad.

 

Waterflessen 

Het direct drinken uit de tank brengt risico´s met zich mee. De meeste mensen kiezen er daarom voor om hun drinkwater op een andere manier te regelen. Een optie is natuurlijk om drinkwater flessen te kopen bij de supermarkt. Naast het gesleep met flessen, is dit vaak niet zo duurzaam door de vele plastic flessen die aangeschaft worden. Een losse jerrycan of grote flessen meenemen, die gevuld worden met drinkwater, kan ook een goede optie zijn. Als u natuurlijk genoeg plekken heeft om drinkwater te vullen. Een andere optie is een eigen drinkwaterfilter systeem. Hiervan zijn verschillende versies. Als Aveco klant kunt u bijvoorbeeld het Tank-O3 systeem aanschaffen met € 50,- cashback. Aangezien je met sommige systemen maar een bepaald aantal liter kan filteren voordat je de filter moet vervangen, kiezen mensen ervoor om de filter op de koudwaterkraan van de wasbak aan te sluiten. Op deze manier zorgt u ervoor dat u alleen de filter gebruikt als u koud water uit de kraan drinkt! 

 

Vragen?

Wat is uw ervaring met drinkwater onderweg? Of heeft u nog aanvullende vragen over de cashback deal van Tank-O3? Neem dan contact op via info@avecoverzekeringen.nl. We horen graag van u!