family-vacation-travel-rv-holiday-trip-motorhome-caravan-car-vacation-beautiful-nature-norway-natural-landscape

Er zijn een paar handige apps, die het camperleven gemakkelijker maken of gewoon leuker.

Tips & Tricks: apps voor camperreizen

De 8 handigste apps voor Camperreizen

Sinds internetbundels overal in Europa werken en er zelfs technologische ontwikkelingen zijn als een Starlink wereldwijd internetnetwerk, gaan alle mobiele telefoons en iPad´s gewoon mee de camper in. Er zijn dan ook een paar handige apps, die het camperleven gemakkelijker maken of gewoon leuker. Daarom vonden onze gastbloggers van @chantilukiollie het tijd om hun top 8 van handige apps voor onderweg te delen.

1. Park4Night

Park4Night is een app die informatie geeft over plekken waar u (u zal het hebben geraden) kan parkeren voor de nacht. Het is een database van parkeerplekken, gevuld door camperaars, voor camperaars. Als u niet uren wilt rondrijden voor een goede plek, dan kan Park4night die stress een beetje wegnemen door plekken in de omgeving te laten zien, inclusief recensies en foto´s.

Er staan verschillende overnachtingsplekken op, van goedkope 24h parkeerplaatsen in het centrum Sevilla tot aan een verlaten helikopterplaats met zeezicht in Kroatië. U kunt zelfs zien welke faciliteiten elke plaats heeft. U komt in principe heel ver met de gratis versie, maar wij hebben de betaalde versie, zodat er ook te filteren is op grijswaterdumpplekken, wasserettes en meer.

2. Campercontact

De Campercontact app is vergelijkbaar met Park4night, maar de recensies zijn vaak door Nederlanders geschreven. Bij Campercontact vindt u echter in meer dan 58 landen campings, camperplaatsen en serviceplaatsen. Vanuit de geluiden om ons heen, horen wij dat Park4Night soms wel erg moeilijk te bereiken plekken heeft. Zonder dat dat duidelijk staat aangegeven. Soms is er sprake van een kleine weg, die alleen maar met een 4x4 bereikbaar is. Wij vinden wel dat Park4night daarentegen meer avontuurlijke plekken aangeeft. Er zitten plekken bij, zo zeldzaam mooi. In de Campercontact app zijn echter ook leuke camperroutes aan te schaffen. De app geeft dan aan waar langs de route de beste camperplaatsen te vinden zijn.

3. Omapost

Met Omapost stuurt u gemakkelijk één van uw online vakantiefoto´s, geprint op een kaart, naar uw opa en oma (of andere familieleden). Omapost is begonnen vanuit het belang dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. U kunt zelfs een oma adopteren om een kaart te sturen. U kunt één kaartje voor €2,95 of twaalf kaarten voor €30,- versturen. Met de winst van de kaartjes en hulp van subsidies, werkt Omapost ook aan activiteiten en projecten ter vermindering van eenzaamheid op grote schaal.

4. ANWB Onderweg

De ANWB Onderweg app geeft u alles wat u onderweg nodig heeft. Wij gebruiken hem voor de parkeertariefzones en benzineprijzen in Nederland, maar we weten dat mensen deze applicatie ook gebruiken voor verkeersinformatie, file informatie of als routeplanner.

5. Komoot

Om wandel- of fietsroutes op te slaan en te volgen, gebruiken wij Komoot. U kunt in de buurt zoeken naar leuke wandelingen, inclusief hoogteprofiel, tijd en moeilijkheidsgraad. Wij slaan zelfs de GPS-track op, die Lukas vervolgens op zijn smartwatch download. Zo zijn wij nooit meer verdwaald.

6. Bubble level

Laat de waterpas maar thuis! Zodra wij aankomen op een plekje, leggen we onze telefoon op de grond en kijken we of we waterpas geparkeerd staan. Wij weten dat veel mensen ook de ´camper leveler´ app gebruiken, daar zit ook een hulpmiddel in om te bepalen aan welke kant van de camper de zon opkomt of ondergaat.

7. Google Maps

Natuurlijk kent iedereen Google Maps als navigatiesysteem. Over de functionaliteit van dit navigatiesysteem zijn de meningen echter verdeeld. Wij gebruiken wel vaak de ´snelwegen vermijden optie´ om torenhoge tolprijzen te voorkomen en eigenlijk zijn de zijwegen vaak veel mooier.

Wij hebben Google Maps ertussen gezet, omdat de app veel andere functionaliteiten heeft die handig zijn. Denk aan openingstijden van restaurants, actuele file informatie of zelfs actuele openbaar vervoer tijden. Wij typen ook vaak ´fuel station´ in en in de meeste landen ziet u dan de actuele benzineprijzen bij elk tankstation. Apps zoals ´1-2-3 fuel´ (Frankrijk, Duitsland, Italië) of ´fuelio´ (GB) zijn goede alternatieven voor deze functionaliteit.

Als laatste gebruiken wij Google Maps om tips van onze medereizigers in op te slaan. U kunt een lijstje aanmaken, waarin u uw ´pinpoints´ opslaat en daarbij in een klein tekstje vermelden waarom u hierheen zou moeten. Geen losse briefjes meer overal in de camper!

8. Aveco

Natuurlijk niet te missen, de Aveco app. Met deze applicatie kunt u makkelijk al uw eigen gegevens inzien, (een kopie van) de Aveco pas of groene kaart openen of actuele reisadviezen checken.

Het is super handig om via de app snel contact op te kunnen nemen met de Aveco Alarmcentrale in geval van nood. In de app heeft u direct alle gegevens bij de hand en ook is het mogelijk om via de app een schade te melden. De applicatie is zelfs offline beschikbaar als u even geen bereik hebt!

Wij kunnen nog een lange lijst maken met apps zoals Spotify, voor de leukste deuntjes en podcasts onderweg. Yelp, voor restaurants in heel Europa inclusief recensies. Met de Google Translate app, kunt u zelfs met de camerafunctie direct een parkeerbord vertalen. En als laatste de Polarsteps app, voor het gemakkelijk bijhouden van uw online dagboekje. Wij hopen in elk geval dat hier leuke nieuwe apps tussen zitten voor u als inspiratie!

Is er een app die wij totaal zijn vergeten, maar waarvan u vindt dat hij in dit lijstje thuishoort? Of heeft u vragen over onze eigen Aveco app? Neem dan contact op via info@avecoverzekeringen.nl. We horen graag van u!