8

Met een bureaublad wat ik aan het stuur kan hangen, creëer ik in de cabine van de camper een kantoortje.

Blog 17 van ChantiLukiOllie

Digital Nomad; Online werken vanuit de camper

Het klinkt zo lekker hip dat digital nomad zijn; plek-onafhankelijk online werken. Door alle huidige technische mogelijkheden is het natuurlijk nog makkelijker om je werk locatie-onafhankelijk uit te voeren. Ik werkte al een paar uur per week vanuit de camper en daarnaast deden Lukas en ik winterseizoenswerk om ons reizende leven te bekostigen. Sinds een aantal maanden ben ik officieel aan de slag gegaan als freelancer en ben ik dit wereldje van de digital nomad aan het ontdekken. Want wat kan er nou moeilijk zijn aan een beetje geld verdienen op een Spaans strandje met een alcoholvrije cocktail in je hand? Nou! 

De digital nomad 

Online werken werd natuurlijk al steeds normaler, maar na de corona tijd is daar nog een schepje bovenop gedaan. Dit heeft het aantal digitale nomaden doen toenemen. Op het internet vind je dan ook genoeg plaatjes van mensen, die op een laptop werken in een hip cafeetje in Parijs of met een kokosnoot drankje in de hand in een hangmat. Zoals ik zelf ervaar kan het digitale nomadenschap inderdaad veel vrijheid opleveren, maar het heeft toch ook wel zijn mindere kanten. Toch wilde ik deze uitdaging aangaan en werk ik sinds een aantal maanden als zzp´er in de marketing en communicatie aan mijn bedrijf ´ChantiConnects´. 

Motivatie vinden in een vakantieomgeving 

De afgelopen tijd reden wij een stuk door Frankrijk en nu zijn we sinds een aantal weken in Nederland. Ons campertje bevindt zich altijd in de buurt van een strand of een mooi natuurgebied. Nu zal dit waarschijnlijk als een luxeprobleem klinken, maar de motivatie vinden in een omgeving waar iedereen recreëert is zeker een uitdaging. Je staat op een camping waar de buren even een praatje komen maken of bij een strand waar op een warme dag iedereen in badkleding voorbij komt, dan moet ik mijzelf echt opsluiten om mijn werk af te krijgen. 

Ik zorg er sinds kort voor, dat wij bij het plannen van een reisroute, dan ook altijd tijd inplannen voor werk. Sommige van mijn werkzaamheden zijn gebonden aan een dag, dus die dagen probeer ik dan geheel vrij te houden. Toch weet iedereen, dat alles in een camper gewoon wat extra tijd kost.. boodschappen doen, water vullen, koffie zetten. Deze dagelijkse huishoudtaken, probeer ik zo veel mogelijk geregeld te hebben op de dag voor mijn geplande werkdag. Buiten zitten werkt voor mij niet, want dan ga ik tegen alle voorbijgangers kletsen. Ja zo'n typische camperbuurvrouw ben ik! Ik sluit mij echt op in de camper, het liefst heb ik dat Lukas kan kiten of surfen, en dan ga ik aan de slag. Alle tijd die er dan de rest van de week dan over is, is natuurlijk voor skiën, klimmen, borrelen en wandelen. 

Een kantoor op wielen 

En onze camper, die is opeens een kantoortje op wielen geworden, zelfs inclusief kantoorkat. Aansluiten op het Starlink netwerk en elke keer een grote satellietschotel buiten zetten is een beetje teveel van het goede, maar goed internet is wel belangrijk. Wij hebben een kleine huawei mifi router (mobiele wifi), waarin wij met een (lokaal) prepaid kaartje een unlimited internetbundel aanschaffen. Met een bureaublad wat ik aan het stuur kan hangen, creëer ik in de cabine van de camper een kantoortje. En met zonnepanelen, een omvormer en lithium batterijen, heb ik altijd genoeg stroom voor mijn laptop. Het leukste aan mijn kantoor op wielen is toch wel kantoorkater Ollie, die altijd voor mijn stuur op het dashboard ligt te ronken. En tuurlijk, af en toe ga ik ook even in die hangmat werken, want als het toch kan! 

 

Next stop: Noord-Spanje! 

Tips? Na een paar maanden Nederland is het weer tijd om op pad te gaan; het plan is Noord-Spanje om daarna door te rijden richting Portugal. Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen, tips of een ander leuk verhaal? Wij horen het graag via Instagram - @chantilukiollie - of Mail via - chantilukiollie@gmail.com.