7

Wij maakte onderdeel uit van een busjesparade, waar alle zelfbouw en opgeknapte campers naast elkaar stonden opgesteld.

Blog 16 van ChantiLukiOllie

Campermeeting Betoeterd & Rondreis in Zeeland 

Wij zijn weer een poos op Nederlandse bodem. Om wat geld te verdienen, alle familie en vrienden weer te zien, maar ook zeker om gewoon van het mooie Nederland in de zomer te genieten. Na ons winterseizoenwerk in Frankrijk hebben wij de kat, de hond, onszelf en alle bagage weer ingeladen en zijn we naar de Lage Landen getrokken. Onder andere om de eerste editie van de camper- en vanlifemeeting Betoeterd bij te wonen, maar ook om te kitesurfen en het prachtige Zeeland te ontdekken. En dat viel allemaal niet tegen! We vertellen in deze blog graag wat meer over Betoeterd en delen onze ervaringen over kamperen in Zeeland.

Camper en Vanlifemeeting Betoeterd 

Wij hadden de eer om de allereerste editie van de vanlife & campermeeting Betoeterd bij te wonen in het Zeeuwse Scharendijke. Een weekend met een festival-achtige setting waar je verhalen kon uitwisselen, inspiratie kon opdoen en vooral kon genieten. Voor ons was het ook een kleine reünie van mensen die wij onderweg of via de online camper gemeenschap hebben ontmoet. Wij maakten deel uit van een busjesparade, waar alle zelfbouw en opgeknapte campers naast elkaar stonden opgesteld. Onze kat Ollie lag natuurlijk weer lekker in de spotlight op zijn plekje op het dashboard. Er waren ook veel workshops, een buitenbioscoop, een silent disco en diverse foodtrucks. Het kampvuurconcert van Scott & Young, een stel dat zelf ook toert in een camperbusje, was één van onze hoogtepunten. We hebben natuurlijk gelijk een cd van dit duo aangeschaft en die staat nu vaak op tijdens het rijden. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar en dat is maar goed ook, want volgend jaar komt er zeker een tweede editie van Betoeterd. 

Kamperen in Zeeland 

Voor wie ons wat langer volgt weet dat wij graag in het wild kamperen, op een gratis camperplek staan of voor een klein bedrag op een camping. Nou kunnen we met de deur in huis vallen, dat is in Zeeland bijna onmogelijk. Je hebt een paar goedkope campingplekken, maar die zijn vaak vol. Zeker in een Hemelvaartsweekend wanneer de helft van Duitsland en België zich ook naar Zeeland verplaatst. 

Toch vonden wij in Zeeuws-Vlaanderen, Goeree-Overflakkee of onderin Zuid-Holland wat goedkope of zelfs gratis camperplekken. Wij probeerden hier vroeg te zijn, zodat we nog een plekje hadden. De andere nachten stonden we op hele eenvoudige campings of bij familie voor de deur. Overdag waren wij vaak te vinden op Autostrand Westkapelle of Brouwersdam. Dagparkeerplaatsen waar je u tegen zegt! Wij hebben in Griekenland paradijselijke strandplekjes gezien, maar een dagje op deze plekken spenderen is zeker even mooi. Bij het autostrand van Westkapelle, naast het door BLØF bezongen ´Zoutelande´, betaal je een kleine dagvergoeding. Deze parking is eigenlijk voor alle soorten campers bereikbaar en je staat direct aan het strand.

Brouwersdam 

Brouwersdam verdient een camper-ode an sich. De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken en is eigenlijk een soort grote straat die Renesse met Ouddorp verbindt. Je kan hier, daar komt het; GRATIS, direct aan het strand parkeren. Alleen overdag en in de avond kan je net even over de dijk naar de grote camperplaats. Op de drukke dagen kan het fijn zijn een beetje vroeger te komen. Je hebt namelijk plekjes die direct toegang geven tot het strand of uitzicht hebben op het water. Die zijn soms al vroeg bezet. En we moeten dit vooral aan onze oosterburen meegeven, maar parkeer de camper een beetje sociaal, zodat je niet 3 potentiële plekken bezet houdt. 

Het speciaalste cadeautje bij Brouwersdam zijn toch wel de zeehondjes. Iets meer dan een kilometer voor de kust van Brouwersdam ligt een zandplaat. De ultieme plek voor zeehonden om te rusten. Echter, als deze zeehondjes honger krijgen trekken ze richting de dam om zich rond te eten aan platvis, makreel of zeebaars. De plek waar wij dus altijd even langsrijden is de spuisluis op de Brouwersdam. Als je hier aankomt zie je een gek hekwerk staan. Kijk je door dit hekwerk richting het water, dan zie je bijna gegarandeerd wel een paar koppies eens in de zoveel tijd omhoogkomen. Met wat geluk kruipt er zelfs zo´n leuk snuitje op de zijkant en kan je ze in volle glorie aanschouwen. Voor ons, na 24 landen, blijft de Brouwersdam in onze top 10 van mooiste camperparkeerplaatsen van Europa. 

 

Tips voor Zwitserland?

Na de Nederlandse zomer trekken wij richting Zwitserland. Vooral omdat Lukas weer wat grootse wandelplannen op de planning heeft staan. Een huttentocht die de spaghetti tour heet en waarbij je binnen een paar dagen over tien 4000-meter pieken gaat. Toch zijn wij benieuwd of jullie nog betaalbare bezienswaardigheden of slaapplekken kennen in Zwitserland? Wij horen het graag via Instagram (@chantilukiollie) of Mail (chantilukiollie@gmail.com).