Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Rioja, verzekerd van plezier!

Woensdag

Vanaf 12.00 uur komen de deelnemers druppelsgewijs binnen op de camping. Erg fijn, want dat geeft iedereen de gelegenheid alvast kennis te maken. Het prachtige weer maakt het plaatje natuurlijk wel compleet.

Vandaag om 16.00 uur verzamelen we in de recreatiezaal op de camping. 

Natuurlijk beginnen we met een glas Cava, de champagne van Spanje. Op de gedekte tafels staan inmiddels heerlijke Spaanse lekkernijen. 

"Wijnfeest in de Rioja"

Er is al direct een gezellig geroezemoes. Tako opent met een toast op een mooi verblijf in de Rioja. Na het voorstellen van Tako en Juanita volgt het programma in de Rioja, het gebruik van de vouchers en bespreken we de privacy op social media. Aan het eind van deze welkomstparty, ontvangt iedereen een tasje met o.a. een programmaboekje (dus men hoeft niets te onthouden) en vouchers voor in o.a. Calle del Laurel. 

Eén van de deelnemers geeft aan een film te willen maken als blijvende herinnering aan deze reis. Iedereen is erg blij met dit initiatief. Tijdens de uitleg van het dagprogramma krijgen de deelnemers te horen welke locaties de komende dagen worden bezocht. Tegelijkertijd worden de keeltjes gesmeerd met heerlijke Spaanse wijn. Uren later gaat iedereen tevreden naar zijn camper. Een hechte groep is ontstaan. Bijzonder.


Donderdag

In de morgen laten we aan de deelnemers zien hoe je makkelijk of snel naar de stad kunt lopen.

De open deur van de prachtige kathedraal, heeft voor velen aantrekkingskracht om ook binnen even een kijkje te nemen. In hartje stad op het plein nemen we een drankje en genieten we met elkaar van de gezelligheid en het heerlijke weer.


"Leuke deelnemers en goede wijn, succes verzekerd. Voor herhaling vatbaar!"


‘s Avonds bezoeken we o.a. Calle del Laurel.  Deze beroemde culinaire straat mag niet ontbreken tijdens een bezoek van de Rioja. Vooral beroemd bij Spanjaarden, maar voor veel buitenlanders nog een onontdekt paradijs van culinaire hoogstandjes. Gedurende de avond klinken er veel positieve geluiden; wat gezellig, wat een heerlijke pintxos en wat een bijzondere ontspannen sfeer.  

Vrijdag

’s Middags bezoeken we eerst een monumentale bodega. Een interessante rondleiding met uitleg over het wijnproces volgt. Natuurlijk volgt er een tasting die plaats vindt in een bijzondere ruimte, waar een mooi gedekte tafel voor ons klaar staat. De keuze is gemaakt voor markante wijnen. De wijndeskundige legt uit hoe het proeven van een wijn in zijn werk gaat; kijken, walsen, ruiken en dan natuurlijk proeven. De stemming komt er goed in. 

Het idee van een deelnemer om te gaan BBQ-en wordt door iedereen toegejuicht.


"Spanje goed leren kennen, reisbegeleiding super! Heerlijke wijn en prima tapas"

Na het bodega bezoek begint een aantal vrijwilligers met het gereedmaken van de BBQ. Onder het genot van een drankje en muziek geniet iedereen van het ruime aanbod van vlees, vis en een heerlijke fruitsalade van de plaatselijke markt. Om 24.00 uur kwam de veiligheidsfunctionaris ons vertellen dat het nu stil moet zijn. Een kleine groep blijft nog even nagenieten met een drankje.


Zaterdag

Bij het verzamelen voor de bus wacht een kleine verrassing.

Terwijl de zon hoog aan de hemel staat, toert de bus door het prachtige Rioja landschap. Fantastische vergezichten en uitgestrekte wijnvelden, bijna om aan te raken, geven ons de tijd om even weg te dromen en te genieten. Aan het eind van de tour komen we bij een kleine bijzondere bodega aan. Deze bodega maakt uitsluitend wijn voor exclusieve restaurants en hier mogen wij van mee genieten.

Bij ontvangst proeven we eerst een aperitief wijn. Daarna lopen we samen tussen de wijnranken en genieten van het prachtige uitzicht. In het kapelletje staan de gedekte tafels al klaar. De wijnproeverij van excellente wijnen en plaatselijke lekkernijen volgt. “Leuk om twee heel verschillende bodega’s te zien”, is de reactie van verschillende deelnemers.


"Met veel vrijheid genieten van zon, wijn en tapas"


Zondag

Aan het eind van de morgen bezoeken we de oudste bodega van Logroño.

Onder de gewelven staat de tafel voor het wijnexperiment klaar. De deelnemers worden getest op hun kennis van wijn, door ruiken en blindproeven middels verschillende aroma’s. Verrassende uitslagen laten zien dat het niet makkelijk is, ook al ben je een goede wijnkenner.

"Leuk en gezellig"

In de middag (op z’n Spaans) worden we verrast, onder de gewelven van een oud restaurant, met een Riojaans diner. Het diner bestaat uit; kaas- en ham kroketjes, ei-omelet met paddenstoelen en groene asperges, salade met mini geitenkaasjes en appel en Riojana. Als dessert heerlijke Torijas, moeilijk uit te leggen, gewoon een keer proberen.

Maandag

Vandaag, nog een laatste drankje en dan zeggen we elkaar gedag. Een bijzondere groep, waar vriendschappen zijn ontstaan.

Een ieder ontvangt, ter herinnering, een passend cadeau, om nog na te genieten op een ander moment van deze mooie streek ‘La Rioja’ in Spanje.

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.