Uw verzoek is verstuurd, even geduld a.u.b.

Beveiliging

 • Aan welke beveiligingseis moet mijn camper voldoen

  Elke camper dient te voldoen aan de gestelde beveiligingseis om in aanmerking te komen voor diefstaldekking.


  Campers met een cataloguswaarde of taxatiewaarde t/m € 75.000,- Voor campers met een cataloguswaarde of taxatiewaarde t/m € 75.000,- is minimaal een affabriek-startonderbreker of een goedgekeurd mechanisch versnellingsbakslot (Construct Premium of Bearlock NRK) verplicht.


  Campers met een cataloguswaarde van € 75.001,- t/m € 150.000,- Voor campers met een cataloguswaarde van € 75.001,- t/m € 150.000,- is minimaal een SCM alarmklasse 2 óf een goedgekeurd mechanisch versnellingsbakslot (Construct Premium of Bearlock NRK) verplicht.  


  Campers met een cataloguswaarde boven de € 150.000,- Voor campers met een cataloguswaarde boven de € 150.000,- is de beveiligingseis afhankelijk van het merk en type van uw camper.


  Mercedes Benz V Klasse of Volkswagen T2, T3, T4, T5, T6  Voor een Mercedes Benz V Klasse of Volkswagen T2, T3, T4, T5, T6 geldt dat er altijd een goedgekeurd mechanisch beveiligingsslot (Construct Premium of Bearlock NRK) ingebouwd en geactiveerd dient te zijn. 


  Indien de dagwaarde hoger is dan € 75.000,- dan wordt de cataloguswaarde gehanteerd voor het bepalen van de beveiligingseis.


  Voor de Volkswagen T5 en T6 geldt tevens dat er een door de preventiecommissie goedgekeurd OBD Lock en in geval van een automatische transmissie een goedgekeurde protectieplaat gemonteerd dient te zijn.


  Indien op het moment van diefstal niet door u aangetoond kan worden dat aan gestelde beveiligingseis voldaan is, dan is diefstal uitgesloten van de polis. Heeft u vragen over de beveiligingseisen neemt u dan contact met ons op.

 • Waarom aanvullende beveiliging verplichten voor mijn Volkswagen camper?

  Buscampers van het merk Volkswagen blijken zeer diefstalgevoelig. Aveco Verzekeringen stelt daarom een goedgekeurd mechanisch beveiligingsslot (Construct Premium of Bearlock NRK) verplicht voor buscampers van het merk Volkswagen (evenals de Mercedes-Benz V-Klasse). 


  Voor de Volkswagen T5 en T6 geldt tevens dat er een door de preventiecommissie goedgekeurd OBD Lock en in geval van een automatische transmissie een goedgekeurde protectieplaat gemonteerd dient te zijn.


  Het inbouwen van een goedgekeurd mechanisch beveiligingsslot reduceert de kans op diefstal aanzienlijk. Voor u ook een prettige gedachte!

 • Wat is een mechanisch versnellingsbak slot

  Bearlock en Construct zijn leveranciers van goedgekeurde mechanische beveiligingssystemen. Deze systemen worden volledig ingebouwd op de versnellingsbak of transmissie van uw camper en hebben hun grote waarde bewezen op het gebied van diefstalpreventie.  Hoewel de SCM gekeurde beveiligingssystemen goede systemen zijn, blijken de Bearlock NRK en Construct Premium door hun mechanische karakter zeer moeilijk te omzeilen.

 • Welke vormen van SCM beveiliging zijn er?

  Er zijn vele vormen van beveiliging. KIWA Nederland certificeert beveiligingssytemen en kent het zogenoemde SCM keurmerk toe om u zekerheid over de kwaliteit van een systeem te bieden. Elektronische beveiliging (SCM) wordt onderverdeeld in de volgende klassen:

  Klasse Startonderbreker (voorheen klasse 1): SCM gecertificeerde startonderbreker.

  Klasse Alarmsysteem (voorheen klasse 2): SCM gecertificeerde startonderbreker aangevuld met inbraakdetectie en alarmering (sirene).  

  Klasse Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3): Deze bestaat uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie, en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.

  Klasse Voertuigvolgsysteem (voorheen klasse 4 en 5, aangevuld met een extra startonderbreker): Een voertuigvolgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee uw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Dit beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem en een startonderbreker.

  Klasse Terugvindsysteem (TV01): Deze klasse is sinds juni 2016 in het leven geroepen. Een SCM goedgekeurd terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem dat ervoor zorgt dat een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden dient worden.

Aveco Verzekeringen Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer | Cookies

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.